Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Indisk regering öppen för att utforska kryptovalutor – Finansminister erbjuder nya ledtrådar om kryptovärden – Reglering av Bitcoin News


Den indiska finansministern har äntligen avslöjat ledtrådar om vad som står i kryptovalutan som ska införas i parlamentet. Hon nämnde inget kryptoförbud och sa att regeringen kommer att ta ”en mycket kalibrerad” strategi för kryptovalutor.

Indiska finansministern ger ledtrådar om kommande kryptoförordning

Indiens finansminister Nirmala Sitharaman belyste den kommande kryptoreguleringen i sitt land under CNBC-TV18s IBLA-rådhus fredag. Det här är första gången hon pratade om innehållet i lagförslaget och den indiska regeringens planer på att reglera kryptovalutor sedan lagförslaget listades för att införas i parlamentet.

”Om kryptovalutan, ja många förhandlingar [and] diskussioner händer med reservbanken eftersom högsta domstolsbeslutet mycket tydligt hade sagt att regeringen måste ringa saken. Vi pratar med reservbanken, bekräftade hon. “Tja, jag är inte säker, jag vill ge dig några ledtrådar om vad som finns i det, mycket innan skåpet kallar på det.”

Hon fortsatte: ”Självklart kommer reservbanken att ringa hur, vilken typ av en officiell valuta, kryptovaluta, måste planeras och hur den måste regleras, men vi vill också se till att det finns fönster tillgängligt för alla slags experiment som måste äga rum i kryptovärlden. ” Finansministern betonade:

Och därför är det inte som om vi ska titta inåt och säga nej vi inte, du vet, kommer att ha något av detta. Det kommer att tas en mycket kalibrerad position.

”Många blandade meddelanden kommer från hela världen. Jag tror inte att det finns antingen en komplett gå den här vägen eller fullständig gå den vägen i denna fråga, “tillade hon och utarbetade:

Vi måste ta en mycket kalibrerad position. [The] världen går snabbt med teknik. Vi kan inte låtsas att vi inte vill ha det.

Dessutom uttalade finansministern: ”Samtidigt erkänner vi också att vi i fintech ledde vägen. Många länder tittar på oss efter fintech, typ av baserade steg och den typ av saker som vi har gjort för betalning Duniya. ”

Hon avslutade sedan: ”Så jag skulle tro, jag kan bara ge dig den här ledtråden att vi inte stänger våra tankar. Vi tittar verkligen på hur experiment kan hända i den digitala världen och kryptovaluta och så vidare. ”

Minister Anurag Thakur tillhandahåller också regeringens ståndpunkt om kryptovalutareglering

På lördag talade också statsminister Anurag Thakur om Indiens kommande kryptovalutareglering. Om att den indiska regeringen är öppen för att utvärdera och utforska ny teknik, inklusive kryptovalutor, för att förbättra styrningen, citerades han av media:

Låt mig säga att vi välkomnar innovation och ny teknik … Blockchain är en ny framväxande teknik. Cryptocurrency är en form av virtuell valuta. Jag är övertygad om att vi alltid måste utvärdera, utforska och uppmuntra nya idéer med ett öppet sinne.

Ministern tillade att regeringen skulle fatta ett beslut baserat på rekommendationerna från den interministeriella kommittén (IMC) och lagstiftningsförslaget. Han noterade att kryptovalutoräkningen kommer att införas i parlamentet efter vederbörlig process och bjuda in förslag och åsikter om denna fråga.

Tror du att Indien fortfarande kommer att förbjuda bitcoin? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Crypto Bank expanderar i Indien – Säker regering kommer att godkänna legitim användning av kryptovalutor – Reglering av Bitcoin News

Bitcoinguide

DeFi Gem KAVA är nu tillgängligt via Crypto.Com

Bitcoinguide

Blockchain.com samlar in 120 miljoner dollar i en strategisk finansieringsrunda, företagets institutionella arm sväller – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide