Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Indikatorsignaler Varning för Bitcoininnehavare, tjurar se upp?


Efter några dagar under medelområdet i $ 50.000-zonen har Bitcoin återgått. I skrivande stund handlas BTC till 54137 dollar med sidorörelser i 1-timmarsdiagrammet och närmar sig korrigeringsnivåerna i 24-timmarsdiagrammet. Vissa indikatorer pekar på mer avskrivningar, åtminstone på kort sikt.

Bitcoin BTC BTCUSD
BTC med måttliga förluster i det dagliga diagrammet. Källa: BTCUSD Tradingview

Kryptomarknaden verkar reagera negativt på uttalanden från USA: s finansminister Janet Yellen. De 10 bästa kryptovalutorna efter marknadsvärde är i rött förutom Dogecoin (DOGE) med 30% vinst i det dagliga diagrammet och Litecoin med 3,1%, i skrivande stund. På den traditionella marknaden var hit lika smärtsamt, enligt till Holger Zschhaepitz:

AJ! Lager tumlar och rädsla Index Vix hoppar bland Tech Rout på Yellens prisanmärkningar. Finansminister Janet Yellen sa att räntorna kan behöva stiga vid en tidpunkt för att stoppa en överhettning av econ.

Yellens uttalanden sammanfaller med att Bitcoin bildar ett Doji-ljus i de högre tidsramarna (30-dagars diagram). Denna indikator bildas när priset på en tillgång öppnas och stängs till samma pris och signalerar vanligtvis en trendåterföring, som den anonyma näringsidkaren CryptoHamster sa. Operatören Lagt till det följande:

(…) ett doji-ljus (det signalerar vanligtvis för en trendåterföring) matchade toppar och / eller reverseringar på alla större indikatorer. Det betyder inte att tjurmarknaden är över. Men det betyder att det är klokt att ställa in stop-loss-ordern.

Bitcoin BTC BTCUSD
Källa: CryptoHamster

Bitcoin-investerare tar vinst och priset rör sig i sidled

Kedjeanalytiker Permatoro Niño hävdar att Bitcoin kan sätta en prisnivå på mellan $ 54 000 och $ 56 000. En retracement till $ 50.000 “ser inte söt ut” men kan fungera som en kritisk supportzon.

Enligt mätvärdet Realiserade vinster för de senaste 3 dagarna, ett mätvärde som används för att mäta mängden BTC omvandlat till vinst av investerare, har det funnits stora gröna värden runt $ 40.000 och $ 60.000, säger analytikern.

Bitcoin BTC BTCUSD
Investerare tar vinst och BTC går tillbaka. Källa: Permatoro Niño

Indikatorn har dock gått nedåt och kan stödja mer uppskattning om den fortsätter. Permatoro Niño sa:

En sak som jag alltid behöver påminna mig om är att ackumulering / distribution inte är en enda tidpunkt, utan också en längre tid. Det är ganska tydligt att vi har haft en av dessa perioder sedan början av 2021.

Analytikern William Clemente pekade på ett parti på 3 771 BTC som flyttades till utbytesplattformar under det senaste dygnet. Transaktionen ägde rum före BTC retracement till nuvarande nivåer. Till stöd för tjurarna granskade analytikern Bitcoins marknadsvärde realiserade värde (MVRV), ett mått som används för att mäta potentiella lokala toppar och sa det följande:

Efter att ha återställts de senaste veckorna har denna bitcoin bull run mycket utrymme att springa härifrån.

Bitcoin BTC BTCUSD
Källa: Glassnode via William Clemente

Source link

Related posts

BTC märkte ” den mest bärbara tillgången ” som 420 000 bitcoins som säkerhet under fjärde kvartalet 2020 – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitcoin SV tillkännagav ett världsrekord blockstorlek! Kan RIFT-protokollet hantera Bitcoins problem? Intervju med Norbert Goffa, en av grundarna av ILCOIN Project

Bitcoinguide

Bearish Bitcoin Chart Bulls vill definitivt inte se

Bitcoinguide