Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Ikonisk ‘Obey’ Street Artist Shepard Fairey för att auktionera en NFT-väggmålning på Superrare – Bitcoin News


Den ikoniska samtida gatukonstnären Shepard Fairey kommer in i det icke-fungibla token (NFT) ekosystemet med en NFT-försäljning på Superrare-marknaden. NFT-väggmålningen “Obey Ideal Power” skapad av Fairey kommer att auktioneras ut den 29 mars tillsammans med ett antal andra artister som säljer NFT som Neïl Beloufa och Petra Cortright.

Street Artist och aktivist Shepard Fairey ansluter sig till NFT-ekosystemet

Shepard Fairey är en välkänd gatukonstnär, illustratör och aktivist som gjorde sig ett namn med sina ökända “Andre the Giant Has a Posse” -klistermärken. Fairey skapade också de ikoniska Obey-bilderna och företaget som också använder samma namn. Tillbaka 2008 gick Faireys konst viral när han skapade sin Barack Obama “Hope” -affisch.

Nu kommer den legendariska artisten som presenterades i en film med den ökända Banksy in i den icke-fungibla token (NFT) samlarbranschen. Fairey har samarbetat med Verisart och NFT-marknaden Superrare för att gå med i en stjärnbelagd lista över konstnärer som auktionerar ut icke-fungibla symboliska konstverk.

Fairey kommer att ansluta sig till nio ledande artister som släpper NFT-certifierade av Verisart som Michael Joo, Neïl Beloufa, Mark Titchner, Petra Cortright, Jonathan Yeo och mer. Fairey’s NFT kallas “Obey Ideal Power” och väggmålningen kommer att auktioneras via Superrare måndagen den 29 mars. En bråkdel av intäkterna från Faireys NFT-försäljning kommer att doneras till den icke-vinstdrivande mänskliga rättigheten Amnesty International.

‘Obey Ideal Power’ NFT

Den ökända gatukonstnären tror helhjärtat att konsten ger makt. “Konst har makt”, sa Fairey om nästa veckas NFT-auktion. ”Jag är intresserad av att använda konst för att öka medvetenheten om de viktiga politiska och sociala frågorna i vår tid. Makt har många former och omfamnas eller fruktas beroende på vem den makten gynnar, vem den förtrycker, vem den lyfter upp och vem som använder den, tillade aktivisten.

Fairey fortsatte:

Obey Ideal Power väggmålningen utforskar olika inkarnationer av makt och ber betraktaren att överväga de negativa effekterna av vissa former av makt och de sociala och miljömässiga fördelarna med andra former av makt. För mig förstör inte idealmakten miljön eller korrumperar demokratin, utan lyfter upp de förtryckta, utvidgar jämlikheten, odlar fred, hedrar sanningen och arbetar i harmoni med naturen.

Fairey har gått med i den långa och växande listan över kändisar som hoppar in i det icke-fungibla token (NFT) ekosystemet. Bitcoin.coms nyhetsdesk rapporterade nyligen om kändisar som Patrick Mahomes, Lindsay Lohan, Rob “Gronk” Gronkowski, Lil Pump, Ozuna och fler utgivande NFT. Dessutom meddelade handelsplattformen Crypto.com den 23 mars lanseringen av en NFT-marknadsplats som kommer att innehålla kändisar som Lionel Ritchie, Snoop Dogg och Boy George.

Under tiden tror Fairey att hans inledande NFT-försäljning som stöds av ett konstnärligt certifikat är ganska meningsfullt. “I ett försök att manifestera de ideal som jag förkämpar i min konst i den verkliga världen kommer jag att donera en del av intäkterna från detta arbete till Amnesty International för att stödja deras viktiga mänskliga rättighetsinsatser”, avslutade Fairey. “Med hjälp av Fair Trade konstcertifikat för min inledande NFT-försäljning, kommer samlare att veta vilken välgörenhetssak arbetet stöder.”

Vad tycker du om att Shepard Fairey ansluter sig till det icke-fungibla token (NFT) ekosystemet? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Art, Boy George, Lionel Ritchie, Neïl Beloufa, nft, NFT Auctions, NFT collectibles, NFT sales, Non-fungible artwork, Non-fungible token (NFT), Obey, Petra Cortright, Shepard Fairey, Snoop Dogg, Superrare, Verisart

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Shepard Fairey, Obey, Superrare, Verisart,

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

NFT-förändringsdebatt växer när tokeniserade tweets raderas och NFT-bilder ersätts – Featured Bitcoin News

Bitcoinguide

Tipb.ch-appen låter dig dela en kort webbadress snarare än en BCH-adress på sociala medier – Delningsekonomi Bitcoin News

Bitcoinguide

George Ball säger att Crypto är effektiv säkring mot valutabortfall när USA passerar 1,9 biljoner stimulansräkning – Reglering Bitcoin News

Bitcoinguide