Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Hur IBM kommer att förvandla patent i NFT med sin Blockchain


IBMs partner IPwe kommer att tokenisera patent som icke-fungibla tokens (NFT), enligt ett pressmeddelande. Företaget kommer att bygga en infrastruktur för att lagra NFT. Målet är att förbättra sättet att handla patent. IPwe hoppas kunna ”föra ny likviditet till denna tillgångsklass för investerare”.

IPwe-plattformen är värd för IBM Cloud och fungerar som en “global patentmarknad”. På den kan användare undersöka, söka och handla med immateriella rättigheter. Företaget har verksamhet i över 50 länder världen över.

Per lanseringen syftar samarbetet till att erbjuda företag och investerare en transparent plattform för handel med sina patent. Ett företag kan använda patentets NFT och lägga till det i sin balansräkning. Således kan det bli en “transformation” i hur denna tillgångsklass kommersialiseras runt om i världen. IPwe VD Erich Spangenberg sa:

Användningen av NFT för att representera patent hjälper till att skapa helt nya sätt att interagera med IP. Detta förväntas gynna inte bara stora företag som har betydande immateriell egendom, men det kommer att ge nya möjligheter för små och medelstora företag och till och med enskilda IP-ägare. Vi tror att det kommer att inleda nya erbjudanden från finansiella tjänsteföretag.

Hur kommer NFT att handlas på IBM Blockchain

IPwe-plattformen tillåter NFT-ägare att köpa, licensiera, finansiera, sälja och kommersialisera sina patent på en global marknadsplats som drivs av IBM Blockchain. Samarbetet syftar också till att underlätta den sektor som enligt publiceringen har varit ”svår att hantera, värderas” och handla på grund av den låga likviditeten.

IPwes marknadsplats har påstås ha antagits av regeringar, företag, utbildningsinstitutioner och många andra enheter. Förutom kommersialiseringen kan immateriella rättigheter användas som säkerhet i en transaktion eller för att ge försäkran om ett företags värde. Därför kan ett företag ha en ny mekanism för att få ekonomiskt stöd.

Marknaden har ett register som gör att ett patents historik kan lagras med en “förbättrad sökning möjliggör av IBM AI”. Under de kommande månaderna kommer detta ekosystem att utvidgas till att omfatta finansiella institutioner, försäkringsbolag, företag, patentintressenter och andra, enligt pressmeddelandet.

Jason Kelley, General Manager Global Strategic Partnerships for IBM services sa följande om samarbetet:

Vårt arbete med IPwe är ett annat exempel på vårt samarbete med ledande innovatörer för att driva resultat som drivs av blockchain-funktioner och digitala tillgångar som har potential att omvandla hela industrier.

Kelley tillade att blockchain-tekniken har blivit ett “kritiskt verktyg” för alla företag som vill störa och förändra dess verksamhet. IBM och IPwe har under de senaste tre åren arbetat för att göra marknaden till en “säker” plattform, med lätthet att transakera och generera analyser. Partnerna förväntar sig att kommersiera NFT i slutet av 2021.

Ethereum har behållit sin topposition som den föredragna plattformen för handel med NFT. I skrivande stund ligger ETHs pris norr om $ 2.303,16 med en vinst på 6,1% i det dagliga diagrammet. I veckodiagrammet och månadsdiagrammet har ETH 7,5% respektive 26,7% vinst.

IBM NFTs Ethereum ETH
ETH med små vinster i det dagliga diagrammet. Källa: ETHUSD TradingviewSource link

Related posts

Coinbase tillkännager San Francisco HQ-avstängning 2022 – Utbyter Bitcoin News

Bitcoinguide

Den snabbaste Crypto-handelsplattformen tillkännager Phemex Trader’s Arena-tävling med $ 2 miljoner prispott

Bitcoinguide

Vi borde alla förvänta oss återverkningar när musiken slutar på Dogecoin

Bitcoinguide