Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Hur Gråskala Bitcoin Trust vid rabatt kan förändra BTC


Efter att ha spenderat hela marsmånaden med förlust har nedgången i Grayscale Bitcoin Trust-premien utökats. Vid tidpunkten för publiceringen ligger premien på -11,45%, nära dess allra lägsta nivå på -14%.

Bitcoin BTC Gråskala BTCUSD
GBTC handlas med rabatt. Källa: Ycharts

Däremot hade den kanadensiska syftet Bitcoin ETF en nästan månadslång sträcka vid rekordinflödesnivåer som tigger april. Jämförelse av data, GBTC med rabatt och tillväxten i BTC ETF, det finns en trend för investerare som gynnar den senare.

Till skillnad från andra finansiella produkter kan GBTC-aktier inte handlas fritt. De måste gå igenom en 6-månaders “lock-up” -period. Även om de ger exponering för priset på BTC, är intressenternas strategi för vinst baserad på premien, som analytiker Ben Lilly påpekar:

Avkastningen på 30% är ganska imponerande, och naturliga ekonomiska påtryckningar bör sänka denna premie till 0%. Men av någon anledning har vi bara inte sett det hända än. Det beror på hur det fungerar och inget annat alternativ är tillgängligt.

Om GBTC-premien efter 6 månader är hög kan den säljas för en stor andel av vinsten. Annars kan förlusterna vara lika branta.

Gråskaliga investerare har börjat uttrycka missnöje. Investeringsföretaget Marlton publicerade ett pressmeddelande den 6 april för att uppmana Grayscale att vidta ”omedelbar åtgärd för att ta itu med GBTC: s betydande rabatt på substansvärdet” (NAV).

Marltons data indikerar att GBTCs premierabatt uppskattas till 3,1 miljarder dollar i förluster till aktieägarna. Företaget har efterlyst en ändring av aktiehandelsmekanismen som gör det möjligt för dem att sälja eller köpa aktier till specifika priser och vid en viss tidpunkt.

Som Ben Lilly påpekar verkar tillkomsten av nya alternativ för att få Bitcoin-exponering i Kanada skada GBTC. Forskare Jan Wuestenfeld stöder denna avhandling:

(GBTC) handlade med rabatt sedan början av mars och deras Bitcoin-innehav har stagnerat. Det ser ut som med nya alternativ som kommer till marknaden kan investerare vända sig till andra produkter för att få exponering för Bitcoin.

Stor efterfrågan på Bitcoin-baserade reglerade finansiella produkter

Ovanstående indikerar en tydlig efterfrågan från institutioner som vill förvärva exponering för Bitcoin. Parallellt är Security and Exchange Commission (SEC) under stort tryck för att godkänna en Bitcoin ETF. Kommissionen har fått över 6 framställningar om att godkänna en Bitcoin ETF i USA på under fyra månader.

Rabatten i GBTC antyder att investerare gynnar produkter med bättre handelsmekanismer. Prestanda för Kanadas BTC-ETF kan skapa ännu mer tryck för den amerikanska tillsynsmyndigheten.

Senior Commodity Analyst för Bloomberg, Mike McGlone, ser en viktig böjpunkt när det gäller adoption. Nya Bitcoin-baserade finansiella produkter kan skapa en ny “stigande tidvatten” från institutioner och enskilda investerare som försöker att inte “missa potentialen för Bitcoin”. McGlone hävdade:

(…) Vi ser ökande potential för 2021 att markera en migrationsmilstolpe i traditionella investeringsportföljer. Börsnoterade kryptovalutafonds tillgångar, som domineras av Bitcoin, har ökat till nästan 60 miljarder dollar den 25 mars från mindre än 10 miljarder dollar i oktober. Tillväxten har drivits av både stigande inflöde och skyhöjande priser för fondernas underliggande innehav. En amerikansk Bitcoin ETF, på baksidan av de senaste lanseringarna i Kanada, skulle sannolikt påskynda expansionen.

BTC handlas till 57 948 USD och visar måttliga vinster i 24-timmarsdiagrammet till 3,5%. På sju dagars diagrammet rör sig BTC fortfarande i sidled.

BTC med måttliga vinster i 24-timmarsdiagrammet. Källa: BTCUSD Tradingview

Source link

Related posts

IQONIQ FanEcosystemets IQQ-listor på Bittrex Global

Bitcoinguide

MDEX.COM har topp DEX-rankning på Coinmarketcap och Coingecko

Bitcoinguide

BTC- och ETH-priser hoppar 18% högre än det globala genomsnittet – Marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide