Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Hur Ethereums gasavgifter kan vara på en varaktig nedåtgående trend


En anonym utvecklare av protokoll Mist, Stephane, har väckt en debatt om möjligheten att sänka Ethereums gasavgifter. Data från Etherscan pekar på en minskning av det genomsnittliga bensinpriset sedan det skjutit i höjden i mitten av 2020.

Ethereum ETH ETHUSD
Källa: Etherscan

Även om minskningen verkar subtil nu har Stephane förutspått att bensinpriserna kommer att gå under 20 i slutet av 2021. Utvecklaren skrev via Twitter:

Hördes från en stor gruvgrupp: ”Flashbots är orsaken till de senaste låga bensinpriserna när handlare stänger av sina PGA-bots”.

Som nämnts ovan kan minskningen komma från den bredare användningen av Flashbots, en organisation som försvarar ett transparent Miner Extractable Value (MEV) ekosystem. Däremot har Public Auction (PGA) -bots, ett sätt att främja transaktioner i nätverket som kan bli mindre användbara.

Flashbots är positiva för gasens prissänkning. PGA-robotar har motsatt resultat. Stephane sa:

Med 58% + av hashrate nu aktiverat på flashbots verkar det som om vi passerar tröskeln där PGA-bots inte längre kan tävla. PGA-robotar slås av flashbots nästan varje gång.

I juli är Hard Fork London inställd på att integrera EIP-1559 och ändra Ethereums avgiftsmodell genom att skapa en “brännavgift” och en “avgiftsavgift”. Den senare kommer att gå till gruvarbetarna. Förslaget har skapat mycket kontroverser och motstånd från denna sektor.

De hävdar att deras inkomster kommer att drabbas hårt, MEV och Flashbots verkar som ett alternativ som kan gynna alla aktörer i ekosystemet. Som visad av datavetenskapsmännen Alex Svanevik i diagrammet nedan, “Flashbots-effekten” kan vara verklig och dess positiva inverkan kan kännas över blockchain.

Ethereum ETH
Källa: Alex Svanevik

Vad är Flashbots och deras inverkan på Ethereum?

Som nämnts är Flashbots en organisation som forskar och utvecklar sätt att minska de ”negativa externa effekterna” och riskerna som kommer från MEV.

Som förklaras av utvecklaren Silto beror en av anledningarna till att Ethereums gaspris har ökat på ”budkriget” mellan PGA-robotar. Dessa enheter försöker få “samma tx inkludera först på” Ethereums blockchain. Utvecklaren förklarade:

Om flera bots upptäcker en arbitrage mellan poolerna kommer de att skapa samma tx, skicka den till mempool, men upptäcka sedan att andra bots finns på den och börja höja gaspriset på deras tx för att inkluderas först, som i en auktion .

Botarna drar nytta av arbitrage om vinsten ligger under transaktionskostnaden. Gruvarbetarna, som utvecklaren sa, får en “fettavgift” från detta lopp. Data från Flashbots registrerar vinster på över 45,6 miljoner dollar den senaste månaden.

Ethereums användare drabbas dock av konsekvenserna. Flashbots har skapat ett alternativ som använder 0gwer gaspris och infrastrukturen för att stödja det:

Flashbots skapade en Eth-nod för gruvarbetare, som inte bara tittar på mempoolen som alla andra noder utan också ansluter till ett relayer (en server) som drivs av Flashbots. Detta MEV-relä är en typ av parallell kanal som direkt ansluter gruvarbetare till bots som vill att deras tx ingår.

ETH handlas till $ 2,152 med 1,1% vinst i 24-timmarsdiagrammet. I veckodiagrammet och månadsdiagrammet har ETH vinst på 56,9% respektive 17,9%.

Ethereum ETH ETHUSD
ETH med små vinster i 24-timmarsdiagrammet. Källa: ETHUSD Tradingview

Source link

Related posts

Rapporter om kryptobedrägerier i Sydkorea ökade med över 41% 2020, säger Financial Watchdog – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitmex-grundare Ben Delo överlämnar sig till amerikanska myndigheter – Arthur Hayes att följa i april – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

Varför Bitcoin kan gynna USD-dominans över Digital Yuan

Bitcoinguide