Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Hur Ethereum överträffade Bitcoin med 250% sedan starten


Med en förlust på 3,7% den senaste veckan och 2,7% den senaste timmen ligger Bitcoins pris nära kritiskt stöd. Å andra sidan lyckades Ethereum klättra till en ny heltidshöjd och sitter på toppen av två snabbt växande sektorer: DeFi och NFT.

Den tidigare Goldman Sachs-chefen Raoul Pal har visat data för att visa att Ethereum under hela sin historia har överträffat Bitcoin med 250% i handelsparet ETH / BTC. Enligt Pal “föll kryptovalutan” bara mot BTC fem månader efter starten den 6 augusti 2015. Han tillade:

Låt det vila på idén att alla andra symboler trender mot noll i BTC-termer.

Ethereum ETH Bitcoin BTC
Källa: Coingecko

Ethereums nätverkseffekt påverkar dess pris

Enligt Pal är de enda tokens som går ner jämfört med Bitcoin de som inte kan “få nätverkseffekt”. Tidigare Goldman Sachs chef hävdade:

Tokens som inte lyckas få lägre nätverkseffekter, poletter som uppnår ekosystemnätverk (aktiva plånböcker + utvecklare + appar) kommer sannolikt att öka i BTC-termer över tiden.

Därför rekommenderade han investerare att hålla en “korg” med kryptovalutor. Men för Pal finns det “ingen vetenskap och nollvärde” när man väljer en kryptovaluta att lägga till i sin portfölj. Han avslöjade att hans korg består av tio kryptovalutor men kunde inte nämna något vid namn.

Tidigare gjorde Pal ett hausseartat fall för Bitcoin som en värdebutik på grund av ett “samtal från IMF (och USA) om ett nytt Bretton Woods” -system. Breston Wood-betalningssystemet grundades efter andra världskriget och satte reglerna för internationell handel och finansiella relationer i årtionden.

Nuvarande amerikanska finansminister Janet Yellen uttryckte sin önskan att “arbeta” med sina allierade för att diktera vad Pal anser är ett “globalt finanspolitiskt initiativ” och hålla USD stark. I gengäld kan många valutor drabbas av nedgång.

Förutspår en “stor förändring över oss”, tror tidigare Goldman Sachs chef att investera i teknik och Bitcoin kommer att fungera som en “livflotte”. Pal tillagd:

Förnedring är fienden, och en översyn av den globala ekonomin är priset. Det är en fin linje. Vi kan säkra risken med Bitcoin. global tillväxt kan vara ett oväntat pris eftersom stimulans driver ekonomier att modernisera, digitalisera och omarbeta för framtiden. Det är möjligt men långt ifrån säkert. Men jag tror att satsningen på BTC + Technology-investering (inklusive digitala tillgångar) kommer att vara det bästa sättet att blomstra.

I skrivande stund handlas BTC till 56,187 dollar. Å andra sidan handlas ETH till $ 1992,73, det senaste året visar denna kryptovaluta vinster på över 1,073%.

Ethereum ETH Bitcoin BTC
ETH med små förluster i 24-timmarsdiagrammet. Källa: ETH / USD TradingviewSource link

Related posts

Uniswap Airdop Value når $ 13 000 för dem som inte sålde tidigt

Bitcoinguide

The Future Advertising Giant SaTT-listor på ledande kryptovalutaväxling, HitBTC

Bitcoinguide

Tjäna ränta på Crypto & Fiat har aldrig varit enklare eftersom Nexo erbjuder passiva inkomster på upp till 12%

Bitcoinguide