Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Hur en pool lyckades producera Cardanos första Quantum-block


Cardano-uppfinnaren och VD för IOG Charles Hoskinson har firat produktionen av plattformens första “kvantblock”. Skapad av Cardanos insatspool, Onyx, hävdade operatören att han framgångsrikt använt en algoritm på IonQ-kvantdatorn.

Insatspooloperatören har planerat att använda denna teknik för att ge Cardanos blockchain en källa till “sann entropi.” Den 4 april publicerade operatören följande meddelande via sitt Twitter-konto:

Framgång! Jag har samplat 32k slumpmässiga bitar från en åtta-qubit-krets med Hadamard-grindar på Rigetti-kvantdatorn! Detta är nu det första kandidatdatablocket för entropiinfusionen i Cardano blockchain!

Fördelar för Cardanos blockchain

Löfte att tillhandahålla ytterligare uppdateringar inom kort, bekräftade Onyx operatör att lägga till “sann” entropi till Cardanos blockchain kommer att göra det möjligt för plattformen att vara säkrare och motstå mot manipulation av dåliga aktörer.

Ett av användningsfallet för denna teknik kan vara “Tamperproof slot leader selection”. Insatspool Onyx har 4 pooler. Den första har 46 458 456 fonder i ADA och en livslängd ROA på 5,03% med 1 800 delegatörer och 55 block producerade.

De återstående poolerna har mer än 30 miljoner ADA och en livslängd ROA på mellan 5,1% och 5,5%. Operatören hävdade att han hade implementerat det praktiska tillvägagångssättet för randomisering och integritetsförstärkning som utvecklats av forskare vid Cambridge University och Imperial College London.

Enligt deras forskning skapades implementeringen av detta tillvägagångssätt för att minska genomförandet av processens komplexitet till en linjär nivå. På det sättet kan tillgängliga verktyg användas för att implementera det. Undersökningen hävdar:

Vi har presenterat den första kompletta implementeringen av ett protokoll för slumpmässighet och integritetsförstärkning. Uppsättningen, parametrarna, slumpmässig efterbehandling och statistisk analys var alla optimerade för verkliga kvanteenheter. Vårt protokoll har linjära hastigheter under kvantanordningens körtid och maximal bullertolerans. Slumpmässig efterbehandling anpassades också till uppgiften slumpmässighet och integritetsförstärkning.

ADA handlas till $ 1,19 med 1,3% vinster i 24-timmarsdiagrammet. I vecko- och månadsdiagrammet har ADA 0,3% respektive 2,6% vinst.

Cardano ADA ADAUSDT
ADA rör sig i sidled i 24-timmarsdiagrammet. Källa: ADAUSDT Tradingview

Source link

Related posts

Dogecoin Perspectives och Gamestop Incident

Bitcoinguide

Pakistan ska bygga Bitcoin-gruvgårdar i pilotprogram

Bitcoinguide

Onlinespeloperatör The9 planerar att köpa 2000 Bitcoin gruvarbetare för över 6 miljoner dollar – Mining Bitcoin News

Bitcoinguide