Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Hur DAFI-protokollet belönar långsiktiga tokeninnehavare och stöder hållbar projekttillväxt


Eftersom fler kryptovalutaprojekt börjar förstå på egen hand är det svårt att hålla nyckelintressenter och tidiga investerare inblandade i ett projekts ekosystem på lång sikt. Med ökande spekulation kring nya blockchain-nätverk, specifikt DeFi-fokuserade plattformar, kan kryptovalutor se omedelbar pristillväxt när de träffar marknaden. Med dessa vinster för höga för att tidiga investerare ska kunna avstå, kan de personer som stöttade projektet tidigast sluta ta ut pengar, vilket är dåligt för det övergripande ekosystemet.

DAFI-protokollet har kommit med en innovativ lösning på detta problem som belönar långvariga användare med en metriskbaserad belöningsstruktur som gör det möjligt för nya kryptoprojekt att behålla sin ursprungliga gemenskap över tiden.

Syntetiska tokens är svaret

DAFI-protokollets lösning kretsar kring syntetiska tokens, eller nyligen präglade tokens som produceras för att representera värdet på andra tillgångar. Med hjälp av syntetiska tokens kan nya projekt sätta in en del av deras totala tillgång i DAFI-protokollet. Efter insättningen präglas syntetiska tokens som representerar ägarrätten till de ursprungliga mynten och distribueras till innehavarna. Dessa tokens är inte omsättbara, vilket innebär att original tokeninnehavare inte kan tjäna pengar på dessa syntetiska tokens medan de har dem. Deras enda användning är att byta tillbaka mot den ursprungliga token efter att en förutbestämd tidsperiod tar slut.

Det kan tyckas att det bara gynnar projektutvecklingsteam, men det belönar också tidiga adopterare. Efter distributionen av de initiala syntetiska tokens kommer antalet tokens som en användare har att förändras baserat på en smart kontraktsalgoritm som möjliggör flödet av token-tillförsel. Med hjälp av ett decentraliserat orakel kommer DAFI att kunna utvärdera off-chain mätvärden som tokenpris, plattformsanpassning och handelsvolym för att bestämma plattformens tillväxt. Ju mer användbarhet plattformen får över tiden, desto större mängd syntetiska tokens som distribueras till varje tokenhållare.

Skapa innehavare av säljare

Med DAFI avskräcker plattformar inte spekulationer om deras inhemska kryptovalutor. de vill bara att åtagandet blir ett långsiktigt arrangemang. Med sin innovativa lösning förvandlar DAFI investerare från säljare till innehavare och uppmuntrar dem att förverkliga sitt investeringsvärde om plattformen ser mätbar tillväxt.

Detta är extremt fördelaktigt för nya projekt, eftersom de behöver skapa en bas för plattformsanvändning så att de vet vad som fungerar bra och var de behöver förbättras. Denna struktur kommer att tjäna det bästa för projekt och tokeninnehavare framöver, eftersom tokens kommer att realisera värde baserat på nätverkets aktualisering. Med tanke på att vissa projekt värda hundratals miljoner eller miljarder dollar får nästan ingen nätverksanvändning, lovar DAFI att ordentligt stimulera intressenter baserat på mer än bred spekulation.

Det finns för närvarande ingen länk mellan belöningar av tokeninnehavare och nätverksanslutning. detta måste förändras. Även om användare kanske inte kan dra nytta av kortsiktiga spekulationer genom DAFI, har de en mycket bättre chans att generera värde på lång sikt tillsammans med adoption. Denna mekanism kommer att skrämma bort spelare och spekulanter i hopp om att snabbt bli rika på nästa hyp-up-projekt, vilket lämnar investeringsmöjligheter för dem som planerar att stanna kvar i projektet under en längre tid. Med den här överlägsna token-distributionsmetoden kommer projekt att använda DAFI för att sätta in en del av sin token-leverans till förmån för icke-omsättbara och elastiska syntetiska tokens för användare, vilket belönar dem över tiden.

Image by anncapictures from Pixabay Source link

Related posts

Privat meddelandeappsignal accepterar nu donationer i kryptovalutor – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

Varför Ethereum kan korrigera till 1 750 $ innan en ny ökning

Bitcoinguide

Kommer ett Cardano-meddelande snart?

Bitcoinguide