Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Hur COIN-listan kan kulminera Bitcoin Rally


Bitcoin-priset (BTC) minskar med 2 000 dollar från gårdagens höga uppsättning precis runt den tid då Coinbase Global (COIN) gick live på Nasdaq.

Prisåtgärden efterliknar skrämmande en fraktal flashback från CME-futureslanseringen som placerade toppen i slutet av 2017 och startade björnmarknaden i kryptovalutor. Är detta bara kryptovinter PTSD, eller är en lansering av denna storlek den perfekta säljnyhetshändelsen?

Då och nu: CME Futures Versus Coinbase Global Debut On Nasdaq

Spola tillbaka till 2017. Få visste då vad en kryptovaluta till och med var och blev otrevlig när något som kallades Bitcoin tog över vanliga medier och så småningom nådde priser på 20 000 dollar per mynt.

FOMO-stormen det året drevs av olika faktorer. BTC-innehavare skulle få BCH när den hårda gaffeln ägde rum, halveringen var tidigare och stora namnspekulerande plattformar började leta efter Bitcoin-baserade terminskontrakt.

Relaterad läsning | Coinbase COIN debuterar till en blodig bitcoin, men tjurig struktur kvarstår

Den första att engagera sig var CBOE, men den större affären och den som fortfarande handlas idag är Chicago Mercantile Exchange, annars känd som CME. Det enda problemet var att dess debut var den exakta toppen på tjurmarknaden.

Tyvärr för den aktuella tjurkörningen är samma prisåtgärd tillbaka med en nästan felfri fraktal. Samtidigt har en cykeltoppsignal dykt upp.

An initial plunge, followed by a controlled sideways period before peaking around launch | Source: BTCUSD on TradingView.com

Bitcoin-prisfraktal kan indikera att en björnmarknad brygger

Saker och ting är mycket annorlunda nu på kryptomarknaden i grunden att många skulle argumentera för att förändra saker. Men tankesättet “den här gången är annorlunda” anses vara ett av de största misstagen i att investera.

Med en transcendent teknik som Bitcoin är dock allt möjligt. Men så är ett scenario där toppen är inne och åstadkommes av en “sälj nyheter” -händelse i samma riktning som debut för CME-futures.

Relaterad läsning | Bearish Bitcoin Chart Bulls vill definitivt inte se

Beviljas, CME var den mest dominerande institutionella fokuserade plattformen som tillät korta positioner på Bitcoin, och Coinbase gör ingenting av det slaget. Det kan dock orsaka att något spekulativt kapital som en gång fanns i Bitcoin flyter sig in i COIN och det plötsliga överflödet av företag och produkter som erbjuder kryptoexponering utan att faktiskt äga det.

Aside from the much larger initial impulse and correction, the curve has been the same | Source: BTCUSD on TradingView.com

Men kan det vara tillräckligt att skapa en björnmarknad? Efter CME: s stora kryptodebut föll Bitcoin med 84%. Ett liknande fall, som är typiskt för tillgångar som har tappat sin paraboliska kurva, skulle ta tillbaka den bästa kryptovalutan under 10 000 dollar.

Även om en krasch inträffar har tjurar fortfarande Elliott Wave Theory att hålla fast vid. Toppnivån för 2019 som också slumpmässigt hände runt lanseringen av Bakkt och introduktionen av Facebook Vågen – ytterligare två säljer nyhetshändelserna – skulle ha fungerat som våg en av fem.

Korrigeringsvågen ner till Black Thursday-botten avslutade våg två, och våg tre kunde avslutas nu. Enligt studien ska våg fyra aldrig spåras tillbaka till våg en, vilket innebär att så länge som Bitcoin aldrig överstiger 14 000 dollar, är tjurmarknaden intakt även med så mycket som en 70% försäljning.

Nedgången till svarta torsdagens nedgångar var ungefär lika skarp, och korrigeringarna har varit smala under denna tjurkörning. Är detta toppen, en korrigering eller inget av ovanstående?

Featured image from Deposit Photos, Charts from TradingView.comSource link

Related posts

Polygon’s Sustainable Minting, Oscars NFTs, och, ja, Poop Emoji NFTs – Bitcoin News

Bitcoinguide

Microsoft undersöker sina Xbox-användare om att lägga till ett Bitcoin-betalningsalternativ i butiken – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitcoin förlorar viktig livlinje som får Bulls Blood Pumping

Bitcoinguide