Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Hur Chainlink’s Pallet syftar till att ge större informationsåtkomst – Technology Bitcoin News


Eftersom efterfrågan på smarta kontrakt stiger, syftar Chainlink’s modulära orakel till Substrate-ramverket till att driva utvecklare och defi-applikationer med pålitlig off-chain information och prisdata som behövs för att locka projekt till Polkadot och Kusama.

Blåsande tillväxt i Defi och smarta kontrakt Beckon New Layer of Trust

När den smarta kontraktsrevolutionen fortsätter att få dragkraft blir sprickor och brister i befintlig infrastruktur som stöder dessa transaktionsprotokoll tydligare. Bland de viktigaste frågorna för smarta kontrakt är kostnader och säkerhet de viktigaste faktorerna i rampljuset.

För att fortsätta växa och skala dessa unika protokoll utan att bara ta itu med de medföljande bristerna, måste smarta kontrakt faktiskt vara “smartare”. Men med tanke på blockchains valideringsbegränsningar, som är avsedda att bevara stabilitet och säkerhet, finns det ett hinder för off-chain information genom design.

När det gäller smarta kontrakt kan tillfredsställande avtalsvillkor bero på externa uppgifter (som till exempel prissättning), som kanske inte är tillgängliga i motsvarande blockchain som är värd för själva kontraktet. Förutom att skapa en unik huvudvärk för utvecklare, begränsar det motsvarande användningsfall för smarta kontrakt.

Chainlink gick in med ett svar bland banbrytande lösningar efter att ha introducerat ”orakler” till blockchain-universum. Huvudidén bakom oraklen handlar om att ansluta pålitliga externa datakällor till smarta kontrakt, vilket ger den saknade länken mellan onchain och offchainvärlden.

Smart kontraktsanvändning beror på datatillgång och tillgänglighet

Precis som ett API kan ansluta två separata system och dela information, kan Chainlink ansluta smarta kontrakt till externa datakällor på samma sätt. I linje med förutsättningen att centraliserade informationskällor kan ha en lutning eller partiskhet, är tanken bakom Chainlink att decentralisera informationsingångar och -utgångar. Detta hjälper till att upprätthålla ett åtagande att bygga källor med öppen källkod för utvecklare som en enda kontrollerande enhet inte kan kompromissa med.

En av de viktigaste applikationerna för Chainlink är prisinformation, särskilt inom decentraliserade finansieringsapplikationer (defi). Låne- och utlåningsprotokoll som Aave hämtar redan sin prisinformation från Chainlink, vilket hjälper till att informera beslut och smarta kontraktsvillkor. Oraklets arkitektur är sådan att de effektivt ger ytterligare ett lager ovanpå befintliga blockkedjor, vilket innebär att de inte äventyrar integriteten eller säkerheten för det första lagret.

Ändå har oraklet många fler applikationer förutom defi. Det kan hämta all slags information, inklusive väderförhållanden, sportresultat och ekonomiska dataändringar, för att nämna några. För att driva dessa protokoll och säkerställa större antagande kommer smart kontraktsåtkomst till datakällor utanför kedjan att vara av största vikt.

Sedan Chainlinks orakel lanserades på Ethereum 2019 har det varit en grundpelare bland populära defi-projekt. Nu anpassas oraklet för andra blockkedjor när projektet försöker behålla sin agnostiska hållning. Den senaste iterationen, designad för Polkadot och Kusamas utvecklingsram för substrat, kommer att fungera något annorlunda än tidigare versioner.

Pallmodulen

Till skillnad från Ethereum-versionen av Chainlink, som har noder som rapporterar prisinformation, kan Kusama och Polkadot-fallskärmar individuellt avgöra om de vill ta med sig Chainlink-prissättningsdata. Genom att inkludera deras specifika modul, kallad “pall”, kan utvecklare effektivt överbrygga Chainlink-data i sina respektive smarta applikationer.

För Polkadot Defi-projekt som Acala betyder detta att deras fallskärm kan välja att integrera oraklet på ett modulärt sätt. Ändå krävs inte parachainprojekt som inte behöver tillgång till data för att integrera modulen. I förlängningen betyder det att de inte behöver tilldela några blockchain-resurser till Chainlink.

Eftersom defi-projekt söker grönare betesmarker för mer överkomliga kostnadsstrukturer och skalbarhet, kommer Polkadot och Kusamas Chainlink-integration att göra det ännu enklare för smarta kontraktutvecklare att ta språnget. Under tiden konkurrerar ett stort antal alternativa oracle-centrerade projekt som Band, DIA, API3 med Chainlink om att erbjuda liknande tjänster.

Hur ser du orakelsens off-chain information som påverkar användningen av smarta kontrakt? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Brasilien godkänner Bitcoin ETF – SkyBridge-filer för sina egna

Bitcoinguide

Ledger-lösningen är din säkra port till alla kryptotjänster – Sponsrade Bitcoin-nyheter

Bitcoinguide

När SEC lanserar Crypto Office tar Blockchain Security ut sina stora kanoner

Bitcoinguide