Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Hur Chainlink hjälper till att säkra Polkadots miljö


Polkadot har integrerats med Chainlink för att integrera sin oracle-tjänst i sin flerkedjiga miljö. Således kommer de olika team som bygger på Polkadot att kunna räkna med en “flexibel och pålitlig” lösning för att mata fallskärmar med information.

Chainlink-prisflöden har aktiverats som en substrat-Oracle-pall och kan nås av alla andra pallar som är integrerade i en fallskärm. Således kommer distribuerbara applikationer att ha “kraftfull ny funktionalitet”. Enligt ett släpp från Polkadots team:

Chainlink-prisflöden tillåter smarta kontraktsapplikationer i Polkadot-ekosystemet att få tillgång till exakta, uppdaterade och manipuleringssäkra prisreferensdata för att driva nya produkter och marknader

Chainlink för att driva DApps på Polkadot

Fallskärmar baserade på Substrate-nätverket kommer att ha en direkt anslutning till informationen “omvärlden” som tillhandahålls av Chainlink via en runtime-modul. Pallen kan läggas till med stödda smarta programmeringsspråk för kontrakt före eller efter anslutning till kedjereläet. Polkadots team säger:

Endera av dessa metoder tillåter utvecklare att utnyttja Chainlink-prisflöden med begränsad teknisk ansträngning. Denna integration stöder de många smarta kontraktsapplikationerna och fallskärmspalletterna som begär åtkomst till Chainlink-prisflöden i Polkadots miljö.

Dessutom kommer en standard att arbeta med för att tillåta användning av dataflöden i alla Polkadot-fallskärmar. Fokus kommer att ligga på en enkel integration för att utnyttja Chainlinks fyra huvudfunktioner: högkvalitativ data, decentraliserad infrastruktur, säkra noder, kostnadseffektivitet.

Appar som ansluter till Chainlink’s pall kommer att kunna lägga till en samling on-chain datauppsättningar för kryptovalutor, valutakurser, råvaror och andra tillgångar.

Dessutom kommer applikationer att ha flera funktioner, såsom att reglera smarta kontrakt över flera kedjor, använda likvidationsmekanismer, vilket bekräftar äktheten av reserver som bland annat säkerställer en stablecoin.

Chef för Public Affairs på Parity Technologies, Peter Mauric, tror att Polkadot-utvecklarna med denna integration kommer att kunna bygga “nästa generation av högpresterande decentraliserade applikationer”. Daniel Kochis, chef för Chainlink Business Development sa:

Vi är glada över att ge utvecklare över alla fallskärmar genom att förse dem med en standardiserad, enkel att integrera oracle-lösning för tillgång till ett brett utbud av högkvalitativa, tidstestade kedjeprisflöden. Genom att göra det kan vi snabbt påskynda DeFi-utvecklingen inom Polkadot-ekosystemet, samtidigt som vi upprätthåller de högsta kraven på säkerhet och datakvalitet (…).

I skrivande stund handlas DOT till 43,88 $ med en vinst på 10,9% i 24-timmarsdiagrammet. I 7-dagarsdiagrammet registrerar DOT en vinst på 32,4% och har lyckats förskjuta Cardano (ADA) i totalt marknadsvärde.

Chainlink LINK Polkadot DOT
DOT med måttliga vinster i 24-timmarsdiagrammet. Källa: DOTUSDT Tradingview

Å andra sidan handlar LINK till $ 30,82 med sidorörelser i det dagliga diagrammet och en vinst på 12,3% i veckodiagrammet.

Chainlink LINK Polkadot DOT LINKUSDT
LINK som visar sidorörelser i 24-timmarsdiagrammet. Källa: LINKUSDT TradingviewSource link

Related posts

Binance Coin (BNB) -handeln kommer att spela upp högt till $ 175, $ 200 fortfarande möjligt

Bitcoinguide

NFL-offensiv tackling Russell Okung ansågs vara den högsta betalade i ligan – Bitcoin-nyheter presenterade

Bitcoinguide

Sydafrikanska Exchange Ice3x avbryter handel efter att ha noterat avvikelser i saldon mellan BTC och LTC – Börser Bitcoin News

Bitcoinguide