Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Hur Chainlink 2.0 utvidgar räckvidden för DeFi och smarta kontrakt


Chainlink Whitepaper för sin andra iteration. Chainlink 2.0 har skapats för att påstås ta “nästa steg i utvecklingen av decentraliserade orakelnätverk”.

Med en av de mest använda applikationerna i DeFi behöver dessa protokoll orakel för att mata dem med off-chain information. I den nya iterationen kan Chainlink gå längre än vad dokumentet hävdar:

Vi förutspår en alltmer expansiv roll för oracle-nätverk, en där de kompletterar och förbättrar befintliga och nya blockkedjor genom att tillhandahålla snabb, pålitlig och konfidentialitetsbevarande universell anslutning och beräkning utanför kedjan för smarta kontrakt.

Chainlink 2.0 kommer att baseras på ett koncept som heter Decentralized Oracle Networks (DON). Underhålls av “en kommitté med Chainlink-noder”, kommer plattformen att kunna stödja ett “obegränsat” antal funktioner.

Vad är Chainlinks hybrid smarta kontrakt?

DON kommer att vara ett lager för att distribuera smarta kontraktsgränssnitt med kapacitet att stödja datorresurser utanför kedjan utan en tredje parts ingripande. Whitepaper säger:

Decentraliserade Oracle Networks kan fortsätta skapa ett decentraliserat metallskikt som förbättrar smarta kontrakt med mycket skalbara, konfidentiella och säkra former av off-chain-beräkning, utöver de externa data som Chainlink redan tillhandahåller idag.

Med ovanstående kapacitet kommer Chainlinks team av utvecklare att fokusera på sju kärnområden, som beskrivs i dokumentet: Hybrid smarta kontrakt, skalning, konfidentialitet, förtroendeminimering, incitamentsbaserad säkerhet, mindre komplexitet och ordningens rättvisa transaktioner.

Fokusera på målet att utöka orakeltjänster utöver en dataleverantör i en nuvarande miljö med växande efterfrågan på oraklar, Chainlink 2.0 kommer att förbättra sitt nätverk för att:

(…) erbjuder stark förtroendeminimering genom en kombination av principiella kryptoekonomiska mekanismer som staking och noggrant tänkta skyddsräcken och efterlevnad av servicenivå på förlitande huvudkedjor.

Det nya systemet kommer att vara mer flexibelt, enligt Whitepaper, kostnadseffektivt för transaktioner när det gäller gas med en ny policy för deras “rättvisa beställning”. Översiktsvisionen i dokumentet verkar sikta mot en “ny arkitektur” bortom blockchain-teknik med DONs som tar centrum:

Flexibiliteten hos DON: er kommer att förbättra befintliga Chainlink-tjänster och ge upphov till många ytterligare smarta kontraktfunktioner och applikationer. Bland dessa är en sömlös anslutning till ett brett utbud av off-chain-system, decentraliserad identitetsskapande från befintlig data, prioriterade kanaler för att säkerställa snabb leverans av infrastrukturkritiska transaktioner och sekretessbevarande DeFi-instrument.

Chainlink 2.0 verkar redan vara en stark konkurrent i DeFi och verkar vara knäppt för att orsaka uppståndelse med en krusningseffekt som känns över DeFi-sektorn och till förmån för användarna.

I skrivande stund handlas LINK till 42,84 $ med 9,2% vinst i 24-diagrammet. I vecko- och månadsdiagrammet har LINK 37% respektive 56% vinst.

Chainlink LINK
LÄNKA uppåt i 24-timmarsdiagrammet. Källa: LINKUSDT TradingviewSource link

Related posts

Nytt Suez-protokoll för att stimulera muddring, erbjuda digitala samlarobjekt och dela avgiftsintäkter – Blockchain Bitcoin News

Bitcoinguide

SpacePort Drivs av PlasmaFinance: The Improved Way of IDO Launches

Bitcoinguide

Fed för att hålla priserna nära noll, statsköp fortsätter, Powell förväntar sig ‘övergående’ inflation – Ekonomi Bitcoin News

Bitcoinguide