Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Hur CFTC-böterna på Coinbase kan påverka kryptolistan


Commodity Futures Trading Commission (CFTC) har ålagt böter på 6,5 miljoner dollar på Coinbase. Tillsynsmyndigheten anklagar utbytet för falsk eller vilseledande rapportering och tvätthandel enligt ett officiellt uttalande.

Mellan 2015 och 2018, enligt CFTC-ordern, engagerade sig en tidigare Coinbase-anställd i den refererade felet på GDAX-plattformen. Börsen har fått en order att upphöra med “ytterligare överträdelser”. Enligt det officiella släppet:

Coinbase levererade hänsynslöst falska, vilseledande eller felaktiga rapporter om transaktioner med digitala tillgångar, inklusive Bitcoin, på GDAX elektroniska handelsplattform som den drivit.

Börsen drivs enligt uppgift två ”automatiserade handelsprogram” som heter Hedger and Replicator. Dessa bots genererade handelsorder som “matchade varandra”. Börsen rapporterade inte till CFTC att det hade flera konton enligt ordern.

Coinbase handlade på GDAX, men kunde inte avslöja att Coinbase hade mer än ett handelsprogram och handlade via flera konton. Dessutom finner ordern att även om Hedger och Replicator hade oberoende syften, i praktiken matchade programmen order med varandra i vissa handelspar, vilket resulterade i transaktioner mellan konton som ägdes av Coinbase.

Informationen som genererades av handeln mellan bots inkluderades på Coinbases webbplats. Sedan tog enheter som Chicago Mercantile Exchange (CME), NYSE Bitcoin Index, CoinMarketCap OpCo, dessa uppgifter och replikerade dem på sina egna plattformar. I ordern anges:

transaktionsinformation av denna typ används av marknadsdeltagare för prisupptäckt relaterat till handel eller ägande av digitala tillgångar, och potentiellt resulterade i en uppfattad volym och likviditetsnivå hos digitala tillgångar, inklusive Bitcoin, som var falskt, vilseledande eller felaktigt.

Falsk likviditet i Bitcoin / Litecoin handelspar

Ytterligare bevis som CFTC hittade tyder på att den tidigare nämnda tidigare Coinbase-anställden mellan september och november 2016 manipulerade handelsparet Bitcoin / Litecoin. Därigenom skapa rapporter om “falsk likviditet”. Den anställdes namn har inte avslöjats av tillsynsmyndigheten.

Tillförordnad verkställande direktör för CFTC, Vincent McGonagle, sade:

Rapportering av falsk, vilseledande eller felaktig transaktionsinformation undergräver integriteten i prissättningen för digitala tillgångar. Denna verkställighetsåtgärd skickar meddelandet att kommissionen kommer att agera för att skydda integriteten och insynen i sådan information.

En separat rapport av journalisten Wu Blockchain säger att det finns flera tidigare Coinbase-anställda, chefer och annan personal som samarbetar med CFTC-utredningen. Coinbase förbereds för att bli ett offentligt företag.

Det pågående åtalet från CFTC kan påverka hela branschen, Wu Blockchain sa:

Coinbase skjuter upp noteringen till april. Tidigare meddelade CFTC på fredag ​​att man skulle ålägga böter på 6,5 miljoner dollar. Det kan påverka efterföljande listor över kryptovalutaföretag i USA och Greater China.

Source link

Related posts

Lindsey Lohan hoppar in i NFT-marknaden som auktionerar sin egen skapelse – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

Vad lagar Sushiswap? Hållare förbereder sig för uppåtgående rörelse

Bitcoinguide

Den här Radix-inspirerade alliansen vill föra DeFi till 100 miljoner nya användare

Bitcoinguide