Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Hur Bitcoin-priset kan tappa 50 till 70% om momentum vänder ner


Bitcoin-priset sjunker nästan 10% från de senaste höjderna som fastställdes tidigare denna månad, men den underliggande styrkan i prisåtgärden börjar blekna någonsin så lite.

Den veckovisa MACD vänder också, potentiellt redo att korsa över för första gången på månader. Här är hur en sådan baisseartad crossover kan resultera i så mycket som en 50 till 70% korrigering av den ledande kryptovalutan efter marknadsvärde.

Kommer Bitcoin Bull Market snart att bli en slutsats?

Bitcoin har enligt de flesta standarder varit i trend under ett helt år nu, med anor från svart torsdag i mars 2020. Trenden började vända något upp redan innan dess och går tillbaka till botten av björnmarknaden 2018.

Nedifrån gick den bästa kryptovalutan från låg nivåer men fart slutade slut innan nya toppar nåddes. Den här sista pressen lyckades bryta igenom tidigare motstånd och sätta en ny all-time high tre gånger den senaste cykelns topp.

Relaterad läsning | Detta Bitcoin-mått säger att Bull Market kanske snart är över

Dock kan saker och ting åter gå ner, ungefär som de gjorde under 2019. Eller ännu värre, enligt den rörliga genomsnittliga konvergensdivergensen på veckotidsramar, kan detta vara slutet på tjurmarknaden under en tid.

Data visar åtminstone att om en baisseartad crossover händer – något som Bitcoin är bara några centimeter ifrån – följer vanligtvis en korrigering mellan 50 och 70%.

bitcoin btc valar

Momentum is turning down, and past instances show steep corrections | Source: BTCUSD on TradingView.com

Vad Momentum säger om den aktuella kryptovalutamarknadscykeln

Om man tittar på ovanstående diagram är korrelationen mellan den logaritmiska versionen av MACD och tidigare toppar obestridlig. När MACD korsar baisseartade veckotider har det varit en tillförlitlig signal som toppen är i.

Den enda fångsten är att avläsningen måste vara över 0,25 för att vara effektiv för att upptäcka toppen. Det är också värt att notera att varje topp faktiskt hände före den baisseartade crossoveren, varför MACD har ett ökänt rykte som en eftersläpande indikator.

lmacd bitcoin

A more detailed look at the LMACD reveals a lot about price action | Source: BTCUSD on TradingView.com

Att ta bort prisåtgärder och fokusera på detaljerna i LMACD ensam berättar en djupgående historia om prisåtgärder under de senaste åren.

Alla röda pilar markerade en topp på medellång till lång sikt. Var och en låg över nyckelnivån 0,25, och tre av fyra borstar upp en nedåtgående trendlinje, som LMACD för närvarande berör nu. Två av dessa tre var toppar, men det är ingen aning om tredje gången är charmen.

Pilar markerade i orange visar också ytterligare 50-70% kollapsar efter att den ursprungliga 50-70% kraschen har avslutats, men det var svep av björnmarknadsnivåer. Blå pilar är mycket mer förvirrande, vilket resulterar i baisseartade crossovers och selloffs, men också en omedelbar återupptagning av tjurtrenden.

Relaterad läsning | Efter Bitcoin “Återställ” är det “Off To The Races Again”

Vilket är det som för närvarande tar Bitcoin till en ränteböjningspunkt. LMACD berör, som nämnts, en trendlinje som går tillbaka till nästan ett decennium av tjurmarknadstoppar, vilket ger trovärdighet till alla teorier att toppen av denna cykel redan kan vara.

Men det är också värt att nämna att på grund av de flera blå pilarna och det faktum att Bitcoin redan bröt igenom en nedåtgående trendlinje (röd streckad linje) skulle kunna föreslå att den här aktuella körningen kommer att bryta mer än bara prisrekord.

Slutligen, även om en topp kunde vara inne för nu, finns det inget uteslutande av ett 2013-liknande scenario där det fanns två distinkta toppar med bara sju månaders mellanrum. Det skulle innebära att någon baisseartad crossover i slutändan skulle återställa en liknande som 2017, men ta med sig en annan topp precis som 2013.

Featured image from Deposit Photos, Charts from TradingView.comSource link

Related posts

Kandidat för borgmästare Andrew Yang planerar att göra New York City till ett Bitcoin-nav – Bitcoin-nyheter

Bitcoinguide

ECB: s ordförande Christine Lagarde säger att det är uteslutet att centralbanker skulle inneha Bitcoin – Reglering av Bitcoin News

Bitcoinguide

Anonym DeFi-projektkärna tillkännager nytt tokenprojekt – Bitcoin News

Bitcoinguide