Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Hur Avalances bro till ETH och BTC kunde ta över DeFi


Avalanche är tänkt som ett blockchain-ekosystem för att starta DeFi och DApss och stöds av ett tredje generations konsensusprotokoll. Grunden för dess ursprungliga token AVEX är fortfarande stark och när den får mer uppmärksamhet i kryptorummet ser det ut som en ny rally.

Ava Labs VD Emin Gün Sirer bekräftade att plattformen registrerade nära 1 miljon transaktioner på sin smarta kontrakt blockchain. Ökningen i transaktionsvolym, som rapporterats av Sirer, inträffade under de senaste två månaderna och tillade att “Avalanche blir det mest avancerade lagret för allmänna varor-1.”

Plattformen användes med kapacitet att vara ”mycket skalbar och interoperabel” även för företagsanvändning. I det avseendet konstaterade Sirer att kompatibilitet med Ethereums virtuella maskin har blivit ett måste för Avalanche och alla andra projekt som vill förbli konkurrenskraftiga i DeFi och lager-1-utrymmet.

Skisserar hur investerare har kunnat dra nytta av Avalances funktioner i kombination med Ethereum, Sirer sa:

Flera broar gör det möjligt för tillgångar att flyta mellan lavin- och Ethereum-ekosystemen, vilket ger användarna kontroll över sina DeFi-strategier och exponering för avgifter. Bara sex månader efter lanseringen av mainnet driver denna design och unika inställning till driftskompatibilitet nätverkets första stora tillväxtvåg inom användare, applikationer och tillgångar.

Bridge to Bitcoin och tävlar i DeFi

Höga avgifter på Ethereums blockchain har orsakat en migrering av användare till billigare alternativ. Sirer hävdar att Avalanche tillsammans med Binance Smart Chain är en av de plattformar som har sett en betydande ökning av användaraktiviteten.

Avalanche to Ethereum (AEB) interoperabla bro lanserades i början av februari och registrerar sedan dess totalt 970 000 transaktioner med sitt smarta kontrakt, 58 000 unika plånböcker skapade och 110 miljoner dollar i överförda tillgångar, enligt uppgifter som delas av Sirer. Ava Labs VD tillade:

API-förfrågningar skjuter också upp och visar att det inte bara är några valar som dyker in utan också ett snabbt utvecklande DeFi-ekosystem på lavin. Bara förra veckan fick Avalanche API: er 792,65M-förfrågningar, inklusive en period på 46,6M på bara tre timmar.

Det förväntas att nya broar kommer att skapas mellan lavin och andra blockkedjor, inklusive en med Bitcoin, redan i en testfas. Mer än 50 projekt arbetar på plattformen med deltagande från bland annat Chainlink, SushiSwap, Fulcrum.

Dessutom rapporterar Sirer snabb tillväxt av automatiserade markörtillverkare och avkastningsgårdar som arbetar på Avalanche med Complus Network, YetiSwap och andra som samlar sammanlagt 6% av AVAXs börsvärde. Sirer sa:

Avalanche är ledande när det gäller att skapa helt nya kryptotillgångar som Initial Litigation Offerings, som släpper loss $ 10B-tillgångsklassen för tvistefinansiering från en privilegierad investerares klass och till en öppen, rättvis och transparent marknadsplats.

Avalances plattform har implementerat förbättringar som Sharding, signatur-separerat transaktionsformat, support för Bech32-adresser, bränning av transaktionsavgifter. Därför växer Avalanche fram som en av de starkaste konkurrenterna för att ta DeFi-kronan.

Native token AVEX har lagt upp en ökning på 11,2% på veckodiagrammet och handlas till $ 28,74. Efter en tillbakadragning från sin höga till 55 $ har AVEX gott om utrymme för framtida tillväxt.

Lavin DeFi AVAX ETH AVAXUSDT
AVAX med små vinster på 24-timmarsdiagrammet. Källa: AVAXUSDT Tradingview

Source link

Related posts

Kraftfull botten signal fläckig i XRP, men det finns en fångst

Bitcoinguide

Stratis samarbetar med världens största .NET-utvecklingsgemenskap för att utvidga utvecklargemenskapen – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Apple är väl positionerade för att erbjuda kryptohandel – analytiker säger att företaget borde hålla Bitcoin i statskassan – utbyter Bitcoin News

Bitcoinguide