Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Hongkongs förslag om att förbjuda kryptohandlare i detaljhandeln ser motreaktion


Viktiga takeaways

  • Global Digital Finance har uttryckt oro över förslaget om att kryptovalutahandel i Hong Kong bör begränsas till yrkesverksamma.
  • I november 2020 föreslog Hongkongs finansiella tjänster och Treasury Bureau (FSTB) sina nya regler som styr hur kryptobörser fungerar.
  • Enligt GDF skulle begränsning av handelstjänster till professionella investerare skapa ytterligare problem i överensstämmelse.

Dela den här artikeln

Kryptoindustrins organ Global Digital Finance (GDF) har varnat mot de föreslagna reglerna i Hong Kong som endast tillåter handel med kryptovalutor för professionella investerare.

Hongkongs regler kan sätta investerare i fara

I november 2020 utfärdade Hongkongs finansiella tjänster och Treasury Bureau (FSTB) sina lagstiftningsförslag för att införa AML-regler för kryptobörser enligt rekommendationerna från Financial Action Task Force (FATF).

Ett specifikt förslag säger att kryptobörser endast ska erbjuda handelstjänster till professionella investerare. Nyligen, ledande kryptoindustrin Global Digital Finance (GDF) sa att detta förslag var ett stort problem.

GDF har medlemmar som Bitfinex, Coinbase, Huobi as medlemmar. Gruppen uppgav att att begränsa handelstjänster till professionella investerare skulle skapa ytterligare problem i överensstämmelse.

Att driva detaljhandelsinvesterare att använda oreglerade handelstjänster skulle vara kontraproduktivt för tillsynsmyndigheter, säger organisationen.

GDF tillade om förslaget verkställs kan det “se icke-professionella investerare gå mot oreglerade plattformar som kan skapa nya områden med ekonomisk brottsrisk.”

”Några av förslagen, särskilt begränsade till professionella investerare, går utöver FATF: s rekommendationer”, skrev GDF i ett nyligen genomfört samrådsdokument.

Organisationen resonerade att andra FATF-medlemsländer som Singapore, Storbritannien och USA har tillåtit privatinvesterare att handla kryptovalutor.

Källa: Financial Services and the Treasury Bureau (FSTB)

Endast miljonärhandlare

Enligt Hongkongs lag måste man äga en investeringsportfölj på minst 8 miljoner HKD (~ 1 US $) för att kvalificera sig som en professionell investerare.

Enligt en undersökning ägde endast 504 000 personer (eller 7%) av stadens befolkning mer än 1 miljon dollar och kvalificerade sig därför att vara professionella investerare i mitten av 2020.

Detta innebär att om den nya kryptolagen antas kommer den att beröva mer än 90% av befolkningen att investera i kryptovalutor. Utkastet till förslag var under offentligt samråd till den 31 januari 2021 och kan snart införas i lag.

Hongkong har ansetts vara en av de mest aktiva regionerna för kryptoinvesterare, delvis på grund av dess vänliga regler.

Om det verkställs skulle det nya förslaget negativt påverka stadens ledande ställning i branschen.

Utlämnande: Författaren hade inte krypto som nämns i denna artikel vid tidpunkten för pressen.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

OpenSea samlar in 23 miljoner dollar i serie A-finansieringsrunda

Bitcoinguide

TRON-VD Justin Sun vinner TIMEs senaste NFT-auktion

Bitcoinguide

Uniswap V3 erbjuder mycket högre exponering, lägre risk för insats

Bitcoinguide