Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Hong Kong Security Crackdown leder till rekordkapitalutflöden – Invånare har enligt uppgift använt kryptovalutor för att flytta fonder – Finance Bitcoin News


Den kanadensiska byrån för penningtvätt, Fintrac, säger att den registrerade officiella kapitalinflöden från Hong Kong som totalt uppgick till mer än 34 miljarder dollar det senaste året. Utflödena, som är de högsta sedan 2012 då de tidigaste Fintrac-posterna finns tillgängliga, “är det första beviset på en betydande flygning av kapital utomlands från det asiatiska finansnavet efter säkerhetsuron.”

Konton frysta

Som framgår av en rapport kom stadens rekordhöga kapitalöverföringar, som är “upp 46 procent från 2016 och 10 procent från 2019, om ett år då polisen i Hongkong frös kontona för flera personer kopplade till pro-demokratiska protester.” Denna frysning av bankkonton utlöste i sin tur “oro bland vissa invånare om tillgångssäkerhet.”

Under tiden föreslår Darren Gibb, en talesman för Fintrac att några av de flyktande invånarna i Hongkong kan använda kryptovalutor för att flytta medel i land. Han sa:

Fintrac-data fångar bara en bråkdel av det totala lagliga inflödet i den kanadensiska ekonomin eftersom många transaktioner inte ingår, till exempel överföringar via kryptovalutor, mellan finansinstitut eller under $ 8000.

Förutom byrån för penningtvätt citerar rapporten också en kanadensisk bankchef som påstår sig ha sett ”en anmärkningsvärd ökning av saldon på befintliga konton kopplade till Hongkongs telefonnummer.” Verkställande direktören tillägger:

De genomsnittliga saldona i dessa konton ökade med 30 procent mellan juni och mitten av mars, jämfört med en ökning med fyra procent av konton med telefonnummer som inte är Hong Kong.

Hong Kong förnekar kapitalrapporter

Samtidigt bekräftar en kanadensisk advokat, Jean-Francois Harvey, som är baserad i Hong Kong på samma sätt att han “har femfaldigt ökat antalet kunder som vill flytta till Kanada sedan mitten av 2020.” Enligt advokaten har hans klienter överfört minst 0,8 miljoner dollar och oftare mellan 4 miljoner dollar och cirka 8 miljoner dollar under de senaste 12 månaderna.

I samma rapport erkänns dock fortfarande att de rapporterade ”utflödena endast representerar 1,9 procent av Hongkongs totala bankinlåning 2020.” För sin del säger regeringen i Hongkong “staden har inte sett betydande kapitalutflöden sedan den oro för regeringen först inleddes 2019.” Dessutom säger Hongkongs monetära myndighet att staden “fortsätter att ta emot inflöden på nettobasis, med totala insättningar som växer med 5,4 procent år 2020 till 1,9 biljoner dollar.”

Under tiden säger rapporten att den brittiska regeringen också förväntar sig att ”så många som 321 600 invånare i Hongkong kommer att migrera dit under de närmaste fem åren, med nästan hälften av dem 2021.”

Håller du med om att kapitalutflöden från Hong Kong kommer att bli mycket högre om kryptobaserade överföringar ingår? Berätta dina åsikter i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Goldman Sachs erbjuder ‘Full Spectrum’ av Bitcoin-investeringar – Marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide

Amerikansk domare förnekar begäran om att lägga till XRP-innehavare som ingripare i SEC: s rättegång mot krusning – Altcoins Bitcoin News

Bitcoinguide

Snurra för att vinna 10 000 gratisrundor i den senaste turneringen från Bitcoin Games – Promoted Bitcoin News

Bitcoinguide