Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Hodlers girighet intensifieras: BTC på Crypto Exchanges Drops 20% på ett år


Mängden Bitcoin som hålls på utbyte av kryptovalutor har minskat ungefär 20 procent under de senaste 12 månaderna, enligt uppgifter från kryptovaluta-analytikerföretaget Glassnode.

Minskningen i mängden Bitcoin som hålls på börser kan vara en indikation på att fler investerare köper BTC och lagrar det offline, vilket CoinTelegraph säger kan bidra till en BTC-leveranskris.

Denna “leveranskrama” kan ha bidragit till Bitcoins brist och i sin tur dess prisökning. Under de senaste 12 månaderna har BTC: s pris stigit från 7 950 $ till cirka 50 000 $.

Mer än 57% av BTC: s cirkulationsförsörjning har inte flyttat på mer än ett år

Glassnodes fynd bidrar till berättelsen att ett ökande antal investerare köper Bitcoin som en ” värdefull tillgång ” som kan användas som en säkring mot fiatinflation; ett slags “digitalt guld”.

Glassnode delade också fynd den 6 mars som visar att det mesta av Bitcoin som köptes tidigare 2021 inte såldes under de massiva marknadskorrigeringar som ägde rum i slutet av februari. (Från den 21 till 23 februari sjönk Bitcoin från $ 58 000 till $ 45 000; från den 25 till den 28 februari sjönk BTC från $ 50 800 till $ 43 600.)

Dessa resultat, och tanken att fler Bitcoin-investerare “kollar” på lång sikt, fick ytterligare stöd av Glassnodes “Hodlwaves” -värde. Hodlwave visar hur lång tid som har gått sedan en Bitcoin senast flyttades i kedjan.

Föreslagna artiklar

Är en djupare korrigering av aktiemarknaden nära? Gå till artikel >>

Enligt Hodlwaves-data som publicerades den 22 februari har 57 procent av Bitcoins cirkulerande tillgång inte flyttats på mer än ett år. Detta innebär att 57 procent av Bitcoins köptes för mer än ett år sedan och har inte flyttat sedan dess.

Dessutom har en tredjedel av de Bitcoins som inte har flyttats på över ett år inte flyttats på över fem år. Enligt CoinTelegraph, detta antyder att “en betydande del” av cirkulerande Bitcoins kan ha gått förlorat permanent.

Bitcoin Fear and Greed-mätaren, som mäter hur sannolikt Bitcoin hodlers är att sälja (frukta) eller hålla (girighet) sina Bitcoins läser för närvarande också med “extrem girighet”.

Bidrar BTC: s användning i DeFi till Bitcoin ”Supply Crunch”?

En del av Bitcoins migrering från börser kan bero på den ökade populariteten hos decentraliserade kryptovalutabörser och DeFi-protokoll som gör att deras användare kan generera intäkter från att låna ut sina BTC.

Till exempel, CoinTelegraph rapporterade att: “bevisar stark efterfrågan på Bitcoin i DeFi-ekosystemet, det totala värdet låst, eller TVL, av BTC-tokeniseringsprotokollet, har Wrapped Bitcoin ökat med mer än 1 miljard dollar sedan början av mars.”

Mängden faktisk BTC som används i DeFi-protokoll verkar dock ha minskat ganska kraftigt nyligen. Data från DeFi Pulse visar att det för bara en månad sedan fanns mer än 50 000 BTC ‘låsta’ inuti DeFi-världen; idag finns det bara 34 140 BTC.

Source link

Related posts

PayRetailers och CONMEBOL Sudamericana – den perfekta matchen

Bitcoinguide

SquaredFinancial höjer Philios Petrides till Chief Data Officer

Bitcoinguide

DLT-plattformen IOTA släpper tokeniseringsramverk »CryptoNinjas

Bitcoinguide