Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Hjärtat av TenX Journey till Mimo DeFi


Antagande av kryptomass betyder att det är dags att tänka på den bredare marknaden som kommer att vara intresserad av många av deFi-lägre typer av DeFi-tjänster. Lätt att anta, såväl som skräddarsydda lösningar, är nödvändiga för att inte göra potentiella användare borta.

I en värld av stallcoins och särskilt fiat-pegged stablecoins har den amerikanska dollarn varit den obestridda kungen. Trots att hotet från SEC-stämningen fortfarande är hotande har Tether (USDT) fortsatt sin ledning, och tillsammans med USD Coin (USDC) och Binance USD (BUSD) representerar det ett sammanlagt marknadsvärde på över 60 miljarder USD eller 92,75% av stabila valutan marknaden enligt Glassnode.

Vid sidan av tillväxten av BTC: s börsvärde visar Glassnode-diagrammen korrelativ efterfrågan på stablecoins, vilket indikerar deras växande roller som både referenshandelsvaluta och som DeFi-säkerhet.

USD-Euro FX-avgifter: onödiga kostnader och olägenheter

Explosionen i tillväxten av stallmynt är ett tydligt tecken på att dess plats inom kryptoekosystemet bara växer i betydelse. Spridningen av USD-bundna stablecoins har dock inte utvidgats till den näst mest omsatta valutan, euron.

Det är ett vanligt grepp bland europeiska kryptohandlare som måste hålla USD (även mitt under avskrivningar) för att kunna verka i DeFi (decentraliserad ekonomi) och sedan betala växelkurserna fram och tillbaka.

Enligt Claude Eguienta, VD för Mimo DeFi, med utbyggnaden av krypto, var det dags att tänka på den bredare marknaden.

“Många människor som inte är typiska kryptoanvändare går in på marknaden,” observerar Eguienta.DeFi har många typer av finansiella tjänster med lägre risk och lägre avkastning som är lämpliga för Mr. När du säger till Mr. Alla att han måste ta ytterligare ett steg längre genom att använda en valuta som han inte använder i sin vardag är det främmande. ”

Att byta från euro till en USD-pinnad stablecoin för att använda DeFi-tjänster som handel eller staking, och sedan tillbaka till euro är en onödig kostnad och en extra olägenhet. ”Om vi ​​vill att en mer decentraliserad värld ska hända måste vi göra det enkelt för alla. Det handlar inte bara om att skapa fina och sexiga appar; ibland är det de underliggande tillgångarna som betyder mer”Tillägger Eguienta.

Euro Stablecoin-plattform för att lösa utmaningar som europeiska kryptoanvändare möter

Mimo DeFi är en decentraliserad utlåningsplattform som tillåter användare att prägla den inbyggda stabila token PAR (parallell), algoritmiskt kopplad till euron. Användare låser BTC, ETH och USDC (med fler kryptoalternativ som ska läggas till) som säkerhet i ett virtuellt valv medan de präglar PAR som kan placeras i likviditetspoolerna för att tjäna avkastning med hög avkastning.

Plattformen är utvecklad av samma TenX-team som berömt lanserade sin kryptoplånplattform 2017. TenX Visa-kort har framgångsrikt använts av många som en kryptobetalningslösning i länder över hela världen.

Med en stor europeisk användarbas, samt en ledningsgrupp bestående av många européer, förstod TenX de specifika utmaningar som europeiska kryptoanvändare står inför. Egentligen insisterar Eguienta på att Mimo-produkten mer är en “biprodukt för att nå den större marknaden”, inte bara för att “tjäna européer”.

Ytterligare feedback från sina användare fick också TenX-teamet att inse att “spendera bort” digitala tillgångar inte var önskvärt i den livliga DeFi-miljön, eftersom användarna inte ville förlora möjligheterna till pågående exponering. Därför blev en utlåningsplattform utformad så att en kryptoresa inte behövde sluta ens när en annan började.

Decentraliserade stablecoins kontra centraliserade stablecoins

Med antalet DeFi-projekt på marknaden just nu, allt med decentralisering, vad gör en stablecoin mer decentraliserad än en annan? I slutändan handlar allt om kontroll, styrning, öppenhet.

Mer centraliserade stablecoins måste uppfylla fler krav på överensstämmelse gentemot tillsynsmyndigheter, för de har helt enkelt kontroll över bankkonton där alla valutor som stöder stablecoin lagras. Vi har sett hur Tether har utsatts för en hel del juridiska konsekvenser av detta men har lyckats undvika en regelkula med sin senaste redovisningsrevision av Moore Cayman.

Mer decentraliserade stablecoins, som MakerDAO: s DAI och Mimos PAR, bibehåller en decentraliserad styrningsmodell där användarna äger styrteknik som ger dem rösträtt för hur plattformen drivs, medan de är kopplade till en fast valuta eller råvara.

Användarna av vilken plattform som helst måste äga plattformen, ” förklarar Eguienta. ”Till exempel i ETH, om du kör en nod och validerar transaktioner, får du betalt i ETH. För Mimo, om du tillhandahåller likviditet och använder plattformen för att låna, borde du kontrollera den. Och plattformen belönar dig med det. ”

En praxis i branschen där riskkapitalister får bulkavtal tidigt i insamlingen och har orättvis tillgång till styrningstoken ses som oacceptabelt av Eguienta. “Du kan inte å ena sidan främja decentralisering och ändå ge 50% av kontrollen till riskkapitalister som inte arbetar för dig,” insisterar Eguienta.

På Mimo-plattformen ges alla lika möjligheter att få styrningstoken. Samma modell gäller för alla – låna PAR, ge likviditet i poolerna och belönas med styrningstoken.

I huvudsak ger detta de människor som använder plattformen och som tillhandahåller likviditet längre, makten att kontrollera plattformen. Medan centralisering för närvarande ger bättre effektivitetsnivåer, kommer den mer hållbara modellen med tiden sannolikt att vara en decentraliserad.Source link

Related posts

Polkadot (DOT) Steadies över $ 35, varför tjurar siktar $ 40 eller högre

Bitcoinguide

4 viktiga faktorer varför Ethereum-gasavgifter kan bli billigare

Bitcoinguide

Bitcoin Cash-Powered Onlycoins syftar till att konkurrera med den populära innehållsplattformen Onlyfans – Delningsekonomi Bitcoin News

Bitcoinguide