Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

HGC, DCConnect Global och QLC Chain bevisar framgångsrikt MEF LSO API: er och DLT möjliggör Order to Cash för datatjänster »CryptoNinjas


MEF-medlemmar HGC Global Communications (HGC), DCConnect Global och QLC Chain under ledning av MEF har framgångsrikt samarbetat i deras MEF Proof-of-Concept (PoC) som utnyttjar MEF Lifecycle Service Orchestration (LSO) API: er med Distribuerad Ledger Technology (DLT) ) för att skapa smarta bilateraler för end-to-end-beställning, fakturering och avveckling av datatjänster.

Som en del av MEF: s nya kommersiella och operativa ramverk (W114) är denna PoC ett viktigt grundläggande steg för att visa hur vi kan övervinna utmaningar för affärsprocessintegrering över hela partnervärdekedjan som kostar telekomindustrin hundratals miljoner dollar. årligen.

Telekomtjänsteleverantörer investerar betydande belopp i system och resurser för externa kommersiella transaktioner med sina telekompartners. När tjänsteleverantörspartners skapar ett nytt kommersiellt förhållande / bilateralt kräver de vanligtvis anpassade gränssnitt för att integrera sina system och processer. Och denna ansträngning måste upprepas för varje bilateral ingång.

Även med en smidig integration har dessa rekordsystem vanligtvis inte en “Golden Source” för orderdelningens gemensamma kommersiella tillstånd och det finns betydande ineffektivitet i hela Order-to-Cash-värdekedjan. Som ett resultat spenderas mycket tid och pengar på avstämningar, omtvistade priser eller räkningar, förlorade beställningar och ibland till och med rättsliga åtgärder. Ännu värre är skadorna på det kommersiella förhållandet.

MEF 3.0 PoC (130) togs upp för att visa en livskraftig lösning för att “implementera en gång, använda många processintegrationer för datatjänster. Kärnan i PoC och tillhörande utvecklingsstandard MEF W114 är “Smart Bilaterals”. Smart Bilaterals är DLT-baserade Smart Contract-system som möjliggör en oföränderlig, självföretagande kommersiell stat mellan två eller flera tjänsteleverantörer genom att upprätta en delad kommersiell stat som säkerställer riktigheten av alla genererade kommersiella dokument; kommersiella dokument genereras bara när de överensstämmer med Golden Source.

Genom att använda QLC Chain’s Trusted Billing-plattform som använder standard MEF LSO Sonata API: er och standardiserade Smart Bilaterala protokoll, visade partnerna framgångsrikt:

  • Endast en engångsintegrering krävs för att göra affärer med någon annan tjänsteleverantör i samma nätverk, och
  • Automatiseringen av Order-to-Cash-värdekedjan för datatjänsttransaktioner i nästan realtid. Det är en säker och automatiserad system-till-systemintegration för beställning baserat på tillgängligt publicerat lager och pris, samt fakturering, fakturering och avräkning utan behov av avstämning. Varje transaktion / order hanteras från slut till slut i nästan realtid.

“Tack vare det fantastiska arbetet med detta PoC-team kan vi visa fördelarna med kombinationen av DLT och MEF LSO API: er,” säger Daniel Bar-Lev, VP Strategic Programs, MEF. ”Kostnadsminskningar genom automatisering och synkronisering eliminerar praktiskt taget dyra faktureringsfel och processcykeltider. På samma sätt öppnar det nya intäktsströmmar för tjänsteleverantörer genom att kostnadseffektivt stödja stora volymer transaktioner för kortlivade tjänster, vilket blir allt viktigare i tiden för bandbredd på begäran, IoT, NFV / 5G och nätverksskivning ”

”LSO-API: er har möjliggjort en stor grad av standardisering och automatisering i våra Lead-to-Order-processer. Att utveckla och integrera DLT-baserade smarta bilateraler i vår LSO-API-tjänstkedja gör att vi kan slutföra Lead-to-Cash-processen inom några sekunder. Vi har för avsikt att utöka denna kapacitet till att kedja Legato API: er, ytterligare förbättra automatiseringen hela vägen till orkestrering, vilket öppnar fler intäkter och möjligheter att gå till marknaden. Potentialen att ge en friktionsfri och sömlös upplevelse för våra kunder är verkligen spännande. ” säger Jacqueline Teo, HGC: s Chief Digital Officer.

Victor Ma, DCConnect Globals General Manager, tillade: ”Med tanke på takten i beställning och tillhandahållande av tjänster har kraftigt accelererats av programmerbara och on-demand-nätverk som stöds av SDN-teknik, underlättas nu affärstransformation med smidighet, skalbarhet och automatisering. Medan API-orkestrering mellan operatörer är moget med MEF LSO Sonata API-standarden, är vi stolta över att få ytterligare utveckling av fakturerings- och avvecklingsaspekter med DLT-baserade Smart Bilaterals. Denna MEF PoC 130 har framgångsrikt visat de fördelar som vi tror att transportförbundet skulle få genom att komma ombord på faktureringsplattformen. Det har varit en underbar upplevelse att arbeta med QLC Chain och HGC på detta banbrytande Proof-of-Concept. ”

”Telekomtjänsteleverantörer är mycket intresserade av Distribuerad Ledger-teknik och antagandet accelererar. Sammanfattningsvis är våra första resultat från PoC demonstrerade QLC Chain, den sekretessbevarande och högvolymskedjan, lämplig för transaktionerna av teletjänster, PoC 130 kommer att vara tillgänglig för partners att testa på en öppen plattform. Vi är tacksamma för att samarbeta med MEF, HGC och DCConnect och kommer att fortsätta erbjuda produktionsklara lösningar till branschen ”säger Susan Zhou, Chief Operating Officer för QLC Chain.

Baserat på de positiva resultaten kommer HGC, DCConnect, QLC och MEF att fortsätta på sin gemensamma väg för att driva DLT-LSO API-standarder och börja ta med sig partner ombord såväl som andra MEF-medlemmar för att njuta av fördelarna med Smart Bilaterals.Source link

Related posts

Urkels crypto mining pool-plattform lever nu med investeringar från Polychain

Bitcoinguide

IOHK fullföljer framgångsrikt decentralisering av Cardano-blockproduktion »CryptoNinjas

Bitcoinguide

10 skäl till varför betalningar misslyckas – och vad du kan göra åt dem

Bitcoinguide