Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Hacker förformar $ 3 miljoner attack på betalt nätverk


DeFi-protokollets betalda nätverk har utnyttjats via en sårbarhet som gjorde det möjligt för en angripare att skapa miljoner nya tokens.

Miljoner dumpade av hackare

Cirka 18:10 UTC den 5 mars utnyttjade en okänd hackare en symbolmyntningsfunktion och skapade över 59,4 miljoner BETALADE tokens, värd 166 miljoner dollar vid tiden för attacken.

Snart gick hackaren vidare till att sälja de olagligt skapade tokens på Uniswap. Han sålde framgångsrikt cirka 2,5 miljoner BETALADE tokens för cirka 2000 ETH (motsvarande 3 miljoner USD).

Floden av nya tokens på marknaden kraschade omedelbart priset på BETALT token från $ 2,80 till $ 0,40. Hackarens plånbokadress innehåller fortfarande mer än 56 miljoner BETALDA token, värda cirka 24 miljoner dollar.

Uppdateringar på väg

Även om utvecklingsteamet har förnekat ett “inre jobb”, har kritiker i samhället gjort det spekulerade att en grundare kunde ha genomfört attacken. För att stödja den anklagelsen hävdar de att vissa funktioner endast kan anropas av vissa adresser.

För att förhindra ytterligare skador har Paid Network gjort det meddelat att det drar likviditet från det sårbara kontraktet. Teamet planerar också att skapa ett nytt smart kontrakt för att återställa tokenbalanser.

I en annan tweet, Paid Network har lovat att det snart kommer att publicera en detaljerad rapport om hacket.

Ansvarsfriskrivning: Vid skrivandet höll författaren Cosmos.

Source link

Related posts

Bitcoin, Ethereum kan återhämta sig med starkt stöd

Bitcoinguide

UMA, Yam Finance lanserar WSB-spårade aktier

Bitcoinguide

Dan Larimer avslöjar nytt projekt för att bekämpa “Tyranny” på Twitter

Bitcoinguide