Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Gråskala avslöjar avsikter att konvertera företagets Bitcoin Trust till en ETF – Bitcoin News


På måndagen meddelade den digitala valutaförvaltaren Grayscale Investments avsikter att lämna in en bitcoin-börshandlad fond (ETF) när det är tillåtet. Dotterbolaget till Digital Currency Group (DCG) säger med avseende på sina kryptoproduktprodukter att det alltid varit företagets avsikt att ”konvertera dessa produkter till en ETF.”

Förvandla Grayscales $ 34 miljarder Bitcoin Trust till en börshandlad fond

Det ser ut som att Grayscale Investments planerar att gå med i loppet av företag som vill starta en börshandlad fond (ETF) i USA. Grayscale meddelade avsikter för en bitcoin-ETF den 5 april 2021 genom att utnyttja företagets blogg. Grayscale Investments grundades 2013 och lanserade företagets bitcoin-förtroende (GBTC) och idag har GBTC 34 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning (AUM). Grayscale erbjuder också ett antal andra börsnoterade kryptoprodukter och verksamheten är världens största kapitalförvaltare för digitala valutor.

”Under de senaste månaderna har det funnits ett växande antal frågor kring möjligheten till en Bitcoin ETF i USA, och vi vill ta tillfället i akt att ge tydlighet och sammanhang om vad en sådan utveckling skulle innebära i Grayscale och för Grayscale Bitcoin Trust GBTC. ” “Först och främst vill vi klargöra: vi är 100% engagerade i att konvertera GBTC till en ETF.”

Grayscale konstaterar att det bara är en naturlig utveckling för GBTC att fortsätta på det här sättet, eftersom det var den första börsnoterade Bitcoin-fonden i USA och den kunde också konvertera fonden till ett SEC-rapporterande företag. “Dessa var var och en banbrytande prestation och gav större transparens, tydlighet i regleringen och rapporteringsstandarder för investeringsgemenskapen,” sade Grayscale.

Gråskala åtar sig att konvertera GBTC till en ETF

Företaget diskuterade också när det ansökte om en bitcoin-börshandlad fond 2016 och hade många samtal med US Securities and Exchange Commission (SEC). “I slutändan drog vi tillbaka vår ansökan för att vi trodde att lagstiftningsmiljön för digitala tillgångar inte hade kommit så långt att en sådan produkt framgångsrikt kunde släppas ut på marknaden”, sade Grayscale påminner om upplevelsen.

“I dag är vi fortfarande engagerade i att konvertera GBTC till en ETF, även om tidpunkten kommer att drivas av regleringsmiljön”, avslutade kapitalförvaltaren för digital valuta. “När GBTC konverterar till en ETF behöver aktieägare i börshandlade GBTC-aktier inte vidta åtgärder och förvaltningsavgiften kommer att sänkas därefter.”

Vad tycker du om Grayscale som tillkännager avsikter att lansera en bitcoin-ETF i USA? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

$ 34B AUM, bitcoin ETF, BTC ETF, DCG, Digital Currency Group, ETF, ETF Bitcoin, ETF BTC, börshandlad fond, gråskala, gråskala bitcoin trust, Grayscale ETF, SEC, US Bitcoin ETF

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Bitcoin återvinner 100 SMA, det här är varför BTC kan återuppta upptrenden

Bitcoinguide

CBDCs ska samexistera med kontant betalningar, sade FED ordförande

Bitcoinguide

Ethereum har starkt över $ 2 000, varför rally inte är över än

Bitcoinguide