Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Goldman Sachs tar tillbaka Bitcoin Trading Desk när företaget ser kryptomarknaden bli mogen – Finance Bitcoin News


Den globala investeringsbanken Goldman Sachs har tagit tillbaka sin bitcoin-handelsdisk och kommer att börja hantera bitcoin-futures nästa vecka. Företaget undersöker enligt uppgift också potentialen för en bitcoin-börshandlad fond (ETF) och planerar att tillhandahålla en kryptotjänst.

  • Goldman Sachs Group Inc. har startat om sin kryptovalutahandel, rapporterade Reuters på måndagen med hänvisning till en person som är bekant med saken. Goldman inrättade först en kryptovalutadisk 2018, efter en tjurkörning då priset på bitcoin sjönk från rekordhöjder och dämpade investerarnas intresse för kryptovalutan.
  • Skrivbordet kommer att “börja handla bitcoin-futures och icke-leveransbara terminer för kunder från nästa vecka”, förmedlade publikationen. Det kommer också att ta på sig projekt som involverar blockchain-teknik och centralbankens digitala valutor (CBDC).
  • Krypto-skrivbordet kommer att finnas inom Goldman Sachs globala marknadsavdelning och kommer att fungera som marknadsförare, köpa och sälja på uppdrag av kunder men inte aktivt hantera kryptovalutor enligt Forbes.
  • “Banken undersöker också potentialen för en bitcoin-börshandlad fond och har utfärdat en begäran om information för att utforska digitala tillgångar,” berättade källan. För närvarande har Nordamerika två bitcoin-ETF: er, som nyligen godkänts i Kanada.
  • Eftersom bitcoin fortsätter att överträffa andra tillgångar, försöker fler företag få exponering för kryptovalutan. Till exempel meddelade den Nasdaq-listade Microstrategy måndagen att “den hade köpt cirka 328 bitcoins för 15,0 miljoner dollar kontant” och “innehar nu cirka 90 859 bitcoins.” Dessutom har 42 företag nu kollektivt mer än 65 miljarder dollar i bitcoin.
  • Priset på bitcoin har stigit med cirka 56% sedan årets början och ligger för närvarande på $ 48 677, baserat på data från marknader.Bitcoin.com. Fd Goldman Sachs VD Lloyd Blankfein varnade nyligen: ”Om jag var en tillsynsmyndighet skulle jag vara lite hyperventilerande över framgången med det [bitcoin]. ” Under tiden sade Goldmans nuvarande globala chef för råvaruforskning, Jeff Currie, att bitcoinmarknaden “börjar bli mer mogen”, och kallar kryptovalutan “en detaljhandelsinflationssäkring.”

Vad tycker du om att Goldman Sachs tar tillbaka sin kryptohandel? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Varför Litecoin är redo att studsa mot Bitcoin

Bitcoinguide

UK Watchdog förbjuder Bitcoin-annons för ‘oansvarigt’ främjande av investeringar i kryptotillgången – Reglering Bitcoin News

Bitcoinguide

Top Blockchain lanseras för att titta på i mars 2021

Bitcoinguide