Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Goldman Sachs ser enorm institutionell efterfrågan på Bitcoin – 76% av kunderna säger att BTC-priset kan nå $ 100 000 i år – Bitcoin News


Den globala investeringsbanken Goldman Sachs ser en enorm institutionell efterfrågan på bitcoin utan tecken på avtagande. En undersökning av Goldmans institutionella kunder visar att 61% förväntar sig att öka sina kryptokurrencyinnehav. Samtidigt säger 76% att priset på bitcoin kan nå $ 100.000 i år.

Goldman Sachs ser inga tecken på institutionell efterfrågan på Bitcoin-avtagande

I en podcast som publicerades på fredagen diskuterar Mathew McDermott, chef för Digital Assets för Goldman Sachs ‘Global Markets Division, kryptovalutahandelsmiljön för institutionella investerare.

Han förklarade att hans team genomförde en kryptovalutaundersökning över företagets institutionella kundbas, från “hedgefonder, till kapitalförvaltare, till makrofonder, till banker, till företagskassör, ​​försäkring och pensionsfonder.” Han klargjorde att “all vår institutionella kunddiskussion är verkligen fokuserad kring bitcoin.”

Hans team fick svar från 280 institutionella kunder och publicerade resultaten av undersökningen denna vecka. “Det som varit särskilt intressant”, enligt McDermott, var att “40% av kunderna för närvarande har exponering för kryptovalutor”, vilket han förklarade kan vara i alla former, från “fysiska genom derivat, genom värdepappersprodukter eller andra erbjudanden i marknadsföra.” Verkställande direktören avslöjade:

När det gäller institutionell efterfrågan har vi inte sett några tecken på att det avtar … Vi ser en enorm mängd efterfrågan institutionellt, [and] Vi ser det också speglas i det privata välfärdshanteringsområdet.

Han beskrev vidare att “företags kassör, ​​till exempel, de är intresserade av två olika aspekter.” Den första är om de ska “investera i bitcoin i balansräkningen”, detaljerade McDermott och citerade att “de viktigaste drivkrafterna från deras perspektiv är negativa räntor … [and] bara den allmänna rädslan kring devalvering av tillgångar. ”

Dessutom sa han att de också tänker ”ska vi betrakta det som en betalningsmekanism? … särskilt i samband med Teslas tillkännagivande. ” Elon Musks elbilföretag, Telsa, sa att det investerade 1,5 miljarder dollar i bitcoin i januari och snart kommer att acceptera kryptovalutan som betalningsmedel för sina produkter.

Av de institutionella kunder som har kryptoexponering visar undersökningen att 41% äger fysisk eller spotkrypto. McDermott betonade:

61% av kunderna förväntar sig att deras digitala tillgångar kommer att öka under nästa år.

När det gäller vad som hindrar institutioner från att investera i kryptovalutor, tror 34% av de tillfrågade att “reglering, interna investeringar, mandattillstånd” är de största hindren för att börja allokera till kryptotillgångar. 24% tror att brist på välreglerade, investerbara kryptotillgångar är det största hindret.

Goldman Sachs ser enorm institutionell efterfrågan på Bitcoin - 76% av kunderna säger att BTC-priset kan nå $ 100 000 i år

De flesta Goldmans kunder förväntar sig att Bitcoin-priset kan nå $ 100 000 i år

När det gäller framtidsutsikterna för kryptovalutor förutspår 54% av de tillfrågade att priset på BTC kommer att ligga mellan $ 40 000 och $ 100 000 på 12 månader medan 22% förutspår att det kommer att vara mer än $ 100 000. Denna prisnivå är inte långsiktig eftersom flera fondförvaltare förutspår detsamma, inklusive Skybridge Capital och Mike Novogratz.

”När det gäller prisåtgärden tycker jag att det är mycket svårt att förutsäga bitcoin. Det är inte ett lätt tidsfördriv, ”McDermott menade och utarbetade:

Undersökningen var ganska insiktsfull i den meningen att 76% enades om att priset vid årets slut skulle vara mellan $ 40 000 och $ 100 000 … Men 22% förutspådde över $ 100 000.

“Jag deltog nyligen i en liknande undersökning med en privat rundabord och resultaten där upprepade något ganska lika där 33% förutspådde över $ 80 000 vid årets slut”, delade Goldman-chefen vidare.

Den globala investeringsbanken startade nyligen om sin bitcoin-handelsdisk. McDermott bekräftade att skrivbordet kommer att börja hantera bitcoin futures och icke-leveransbara forward för kunder. Goldmans globala chef för råvaruforskning, Jeff Currie, sa nyligen att bitcoinmarknaden “börjar bli mognare” och kallar kryptovalutan “en detaljhandelsinflationssäkring.”

Vad tycker du om Goldman Sachs syn på bitcoin? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

Bitcoin Price, bitcoin pris 2021, BTC Price, Goldman Sachs, goldman sachs bitcoin, goldman sachs crypto, goldman sachs kryptovaluta, institutionell efterfrågan, institutionella investerare, prisuppskattning, prisförutsägelse

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Ripples Asien och Stillahavsområdet blomstrar trots SEC-rättegång, säger VD – Reglering Bitcoin News

Bitcoinguide

Ryska propositionen om att erkänna kryptovalutor som fastighetsförskott i parlamentet – Reglering av Bitcoin News

Bitcoinguide

Smarta DeFi-listor CLVA-token på Uniswap

Bitcoinguide