Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Goldman Sachs drar handel med korta dollar: rapport


Viktiga takeaways

  • Goldman Sachs stänger sin rekommenderade korta dollarhandel med hänvisning till stigande statsräntor.
  • Lång BTC, kort USD har varit bland världens mest trånga affärer de senaste månaderna.
  • Goldman sa att Europa effektivt begränsar COVID-19-pandemin kan utlösa ytterligare möjligheter att dra nytta av den korta dollarhandeln.

Dela den här artikeln

Den korta dollarhandeln har gått, säger Goldman Sachs.

Goldman Sachs stänger kortdollarsamtal

Goldman Sachs drar sig ur sin korta dollarhandel, rapporterade Bloomberg idag.

Investeringsbanken publicerade en anteckning med titeln “taktisk reträtt” fredag ​​och bekräftade att den hade stängt en kort position på den amerikanska dollarn mot en korg med G10-valutor. En grupp strateger i Goldmans valutateam pekade på stigande avkastning som en anledning till förändringen av hållningen. Zach Pandl sa:

“Även om vi fortfarande förväntar oss att dessa valutor kommer att uppskattas mot dollarn under de kommande kvartalen, kan den fasta amerikanska tillväxten och stigande obligationsräntor hålla greenbacken stöttad på kort sikt”

Goldman Sachs är inte den enda stora aktören som har stängt sin korta dollarposition de senaste veckorna. Flera hedgefonder har dragit samma steg eftersom avkastningen på statskassan ser en stigning på 80 punkter.

Goldman Sachs kallade sin dollar kort den 9 oktober och förutspådde vad som skulle bli en av världens mest trånga affärer i slutet av året. Ungefär samma period blev de globala marknaderna långa Bitcoin eftersom det bröt en viktig motståndsnivå på $ 20.000. En Bank of America-undersökning visade att båda samtalen var en av marknadens mest populära affärer vid den tiden.

Bitcoinare är allmänt kända för att vara ”korta” på dollarn. Många ser den ledande krypton som en säkring mot inflation, eftersom den erbjuder en knapphet som centralbankdrivna valutor saknar. Det kommer bara någonsin att finnas 21 miljoner Bitcoin, vilket är det som har hjälpt tillgången att etablera en populär “digital guld” -berättelse. Däremot har Federal Reserve skrivit ut miljarder dollar bara under det senaste året. USA: s statsskuld översteg precis 28 biljoner dollar.

Goldman Sachs förändrade hållning försvagar förmodligen den långa Bitcoin-handeln eftersom krypto i allmänhet ses som ett alternativ till det traditionella finanssystemet. Den amerikanska dollarn är världens reservvaluta, men det kan förändras om kryptotillgångar som Bitcoin och Ethereum ser massöverföring.

Deras samtal kanske inte räcker; i samma rapport sa strategerna att en vinst i euron kunde återuppväcka möjligheterna att korta dollarn. Detta scenario beror på Europas återhämtning av Coronavirus.

“Tydliga bevis för att Europas Covid-situation håller på att komma under kontroll skulle sannolikt motivera nya dollarrekommendationer,” de skrev.

Utlämnande: I skrivande stund ägde författaren till den här funktionen ETH och flera andra kryptovalutor.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Dogecoin redo att återuppta Uptrend som Network Activity Skyrockets

Bitcoinguide

Transaktionsavgifter för Dogecoin överträffar Litecoin och Bitcoin Cash

Bitcoinguide

Salesforce testar VeChain Blockchain, skickar VET till New Highs

Bitcoinguide