Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

GoDaddy Sätt kort ut Bitcoin.com till salu av misstag


Viktiga takeaways

  • Domänregistrator GoDaddy listade kort och felaktigt Bitcoin.com till salu, med en prislapp på 100 miljoner dollar.
  • Roger Ver, Bitcoin Cash-ledare och operatör av Bitcoin.com, kommenterade den falska listan via Reddit.
  • Det är inte klart varför problemet uppstod, men det representerar en av många varumärkesfrågor för Bitcoin Cash-communityn.

Dela den här artikeln

Webbdomänregistratorn GoDaddy listade kort Bitcoin.com som tillgängligt på måndagen till ett pris av 100 miljoner dollar.

Bitcoin Cash Leader äger domänen

Webbdomänen Bitcoin.com är för närvarande adressen till Bitcoin.com, en webbplats som ägs av Bitcoin Cash-ledaren Roger Ver.

Roger Ver föreslog att individer på sociala medier var ansvariga för att sprida nyheterna i hopp om att göra skada på sitt Bitcoin Cash-varumärke genom att låta myntet verka i riskzonen.

“Verkar konstigt att den dagen då Bitcoin Cash pumpar mycket, börjar Jameson Lopp och andra BTC-maximalister sprida falska nyheter om att Bitcoin.com är till salu”, skrev Ver på Reddit som svar på Lopps Twitter-inlägg. ”Om det är sant skulle det helt klart skada BCH mycket. Kanske är det här bara ett smutsigt trick från BTC-maximalisterna. ”

Men andra förklaringar verkar mer troliga. Andra kommentatorer påpekade att Bitcoin.com ägs av Namecheap. Det betyder att GoDaddy hyr ut Bitcoin.com-domänen. Som sådan kan kontrollen av domänen inte överföras helt till dem som köper den. Det skulle till synes ge GoDaddy en anledning att söka högre anbudsgivare.

Vid tidpunkten för publiceringen har GoDaddy tagit bort webbdomänen från sina listor, men har inte kommenterat eller förklarat sitt fel.

Bitcoin Cashs varumärkesfrågor

Nyheterna är relevanta mot bakgrund av andra varumärkesfrågor som Bitcoin Cash nyligen har gått igenom. Cirka 2018 Bitcoin.com uppmärksammades negativt för att marknadsföra Bitcoin Cash ovanför Bitcoin, vilket förmodligen vilseledde oinformerade investerare att köpa ett lägre rankat mynt.

Twitter-kontot @Bitcoin har också bytt händer de senaste åren, vilket har lett till mer kontrovers under 2019 då kontoets nya ägare flyttade fokus från Bitcoin Cash till Bitcoin själv. Ver noterade på Reddit idag att Twitter-kontot såldes och att han inte skulle förlora domänen på samma sätt.

Med tanke på att delar av Bitcoin Cash-samhället försöker definiera Bitcoin Cash som den verkliga efterträdaren till Bitcoin är det troligt att ytterligare varumärkeskonflikter kommer att uppstå i framtiden.

Ansvarsfriskrivning: Vid skrivandet hade denna författare mindre än 75 dollar i Bitcoin, Ethereum och altcoins och ägde inte Bitcoin Cash.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Grayscales moderföretag köper $ 250 miljoner Bitcoin via GBTC

Bitcoinguide

NFT kommer till Polkadot när Kusama distribuerar Ethereum-alternativ

Bitcoinguide

UMA, Yam Finance lanserar WSB-spårade aktier

Bitcoinguide