Bitcoin Guide
Image default
Köpa Bitcoins

Giltiga poäng: Hur CME Ether Futures fungerar och varför de spelar roll


Handel med eterterminer gick live på Chicago Mercantile Exchange (CME) sent förra söndagen med februariavtalet som registrerade ett öppningspris på 1 669,75 dollar.

På mindre än två veckor har det öppna priset på februari-kontraktet hoppat 5% till $ 1747,75, eftersom eter-spotpriser har fortsatt att stiga upp till $ 1700.

När det gäller den veckovisa handelsvolymen överträffade CME ether futureskontrakt 160 miljoner dollar under sin första hela handelsvecka.

CME ETH Futures Daily Volume
Källa: Skev

Enligt Tim McCourt, globalt chef för aktieindex och alternativa investeringsprodukter på CME Group, är den initiala aktiviteten på CME: s marknad för eterterminer lovande men det finns fortfarande en lång väg kvar innan produkten är helt etablerad och mogen nog för att stödja derivatprodukter såsom optioner.

”Vi har gjort ett riktigt bra jobb de första dagarna men uppenbarligen vill vi se mer när det gäller skärmens likviditet. Just nu har ungefär fem av de åtta löptiderna en aktiv marknad. Så vi vill fortsätta att avrunda den termstrukturen. … Vi har en del arbete att göra när det gäller att fortsätta ombord clearingmedlemmar och kunder. Så eter-futures kommer säkert att hålla oss sysselsatta ett tag, säger McCourt i en intervju med CoinDesk.

Ether-futures är inte nya

CME-gruppen är inte den första som lanserar en ether futures-produkt. År 2018 tillkännagav tjänsten Crypto Facilities med digital tillgång, baserad i Storbritannien, lanseringen av sin ether futures-produkt. Förra året meddelade USA-baserade kryptaderivatplattform ErisX detsamma.

Det som är viktigt med lanseringen av CME-eterterminer är att det är det första ekonomiskt avvecklade ether futures-produkt som också är reglerad i USA, vilket innebär att eventuella terminskontrakt upphör att gälla, motiverar inte överföringen av 50 ETH till en amerikansk köpare utan snarare ett motsvarande belopp i dollar. Att vara ekonomiskt avgjort, enligt McCourt, är en funktion som var mycket efterfrågad från CME: s kunder.

“Visst när du tittar på ekonomiskt avvecklade terminskontrakt har du förmågan att undvika en del av hinder för inträde runt plånböcker [and] förvaring av tillgångarna, säger McCourt i en intervju med CoinDesk. ”En del av de institutionella kunderna skulle behöva olika typer av försäkringar [crypto] tillgångar om de sorterar sin vårdnadslösning så att det är ekonomiskt avgjort bara gör det lättare för många människor. ”

En ekonomiskt avvecklad eter-terminsprodukt är starkt beroende av en robust och pålitlig referensnivå för pris samtidigt som behovet av interaktioner med Ethereum, den underliggande tekniken bakom eter, tas bort och tas bort.

Den enda inverkan Ethereum blockchain kan ha på CME-eters futuresprodukter är om dess utgivningsplan och tekniska uppgraderingar som Eth 2.0 på något sätt skulle påverka dess notering på de fem stora börserna som CME hämtar data från för att beräkna sin eter-dollarreferens Betygsätta. (Mer information om CME CF ETH-USD Referenspris här.)

Men precis som Ethereum 2.0 är avgörande för den tekniska utvecklingen av Ethereum, är en amerikanskt reglerad och ekonomiskt avvecklad etermetermarknad en viktig komponent för eters marknadsutveckling.

Registrera dig för att få giltiga poäng i din inkorg varje onsdag.

Varför CME-eterterminer spelar roll

Lanseringen av eterterminer på CME, världens största derivatutbytesplattform, är nyckeln till att föra nya institutionella aktörer till marknaden, enligt James Putra, VP för produktstrategi på TradeStation Crypto. TradeStation Cryptos systerföretag, TradeStation Securities, började nyligen erbjuda sina kunder möjligheten att handla CME ether-terminskontrakt på sin plattform.

”Det finns många företag som vill ha kryptoexponering men som bara inte kan få tillgång till [the spot market]. Så de måste interagera med futures, säger Putra i en intervju med CoinDesk.

Terminskontrakt gör det möjligt för handlare och investerare av en underliggande tillgång att säkra mot framtida prisrörelser. De är också ett viktigt verktyg i marknadsaktörernas händer för prisupptäckt.

“Futures ger dig en lång-kort optionalitet så att du inte bara behöver satsa på en sida”, sa Putra. “[In the spot market,] du är ganska mycket begränsad till bara lång. Du kan bara köpa och hålla. ”

Slutligen är futures ett kritiskt steg i mognad på marknader som banar väg för andra sofistikerade produkter och verktyg för investerare att utnyttja. Tim McCourt, globalt chef för aktieindex och alternativa investeringsprodukter på CME Group, sa:

”Det är viktigt att terminsmarknaden slår rot [first] och utveckla den robustheten så att den kan stödja [ether] alternativ överlagda på framtiden. ”

McCourt tillade att uppväxten av intresse och efterfrågan på en eter-framtidsprodukt enligt hans uppfattning speglar ökat intresse för vad som byggs på Ethereum och pekar på innovationer och pågående projekt som Ethereum 2.0, decentraliserad finansiering (DeFi) och stablecoins.

“Intresse för [CME ether] produkter följer också på ett överensstämmande sätt med intresset för nätverket som har ökat det senaste året, säger McCourt.

Löftet om Ethereum 2.0

Pulskontroll 17 februari
Källa: Etherscan

Speciellt på Ethereum 2.0 bekräftade McCourt fördelarna med skalbarhet och energieffektivitet som detta nya bevis på insatsnät kunde uppnå. Men precis som eter-terminsmarknaden nämnde han också att det skulle ta tid att se om löftet om Eth 2.0 verkligen blir verklighet.

Nu 11 veckor efter lanseringen är Ethereum 2.0 säkerställd av över 90 000 aktiva validerare som vardera satsar 32 ETH, värt ungefär $ 55 600 vid skrivandet. Detta motsvarar cirka 2,7% av den totala ETH-utbudet som är låst i Ethereums proof-of-stake-nätverk.

I genomsnitt tjänar Eth 2.0-validerare 0,007554 ETH / dag eller 13,08 USD / dag. Totalt utgör valideringsbelöningar endast cirka 2,6% av de belöningar som Ethereum-gruvarbetare tjänar dagligen.

Validerade tar

  • Utvecklingen av Ethereum 2.0s färdplan (HackMD-post, Ben Edgington)
  • CME ether futures förklaras (Article, CoinDesk)
  • Coinbase öppnar väntelista för Ethereum 2.0-insättning (Article, CoinDesk)
  • Crypto market cap bryter $ 1,5 biljoner när köpare dyker upp för doppet (Article, CoinDesk)
  • Ethereum 2.0-insättningsavtal toppar 5,5 miljarder dollar i insatt eter (Article, CoinDesk)
  • Tim Beiko om hur Ethereum-styrning fungerar och den kommande EIP 1559 (Podcast, cryptotesters)
  • Snabb uppdatering av Eth 2.0 (blogginlägg, Ethereum Foundation)
  • Markera kubansk på varför ETH har en fördel jämfört med BTC som en värdebutik (Podcast, The Defiant)

Veckans fakta

Veckans fakta 17 februari

Öppna komm

Svara gärna när som helst och maila research@coindesk.com med dina tankar, kommentarer eller frågor om dagens nyhetsbrev. Mellan läsningar, chatta med oss ​​på Twitter.

Valid Points innehåller information och data direkt från CoinDesks egen Eth 2.0-valideringsnod i veckoanalys. Alla vinster från denna insats kommer att doneras till en välgörenhetsorganisation som vi väljer när överföringar har aktiverats i nätverket. För en fullständig översikt över projektet, kolla in vårt tillkännagivande inlägg.

Du kan verifiera aktiviteten i CoinDesk Eth 2.0-valideraren i realtid via vår offentliga valideringsnyckel, som är:

0xad7fef3b2350d220de3ae360c70d7f488926b6117e5f785a8995487c46d323ddad0f574fdcc50eeefec34ed9d2039ecb.

Sök efter det på vilken Eth 2.0-blockutforskare som helst!

Slutligen, om du gillar det du läser idag och vill ha mer originalinsikter om Eth 2.0-utveckling, se till att kolla in Will Foxley och jags podcast varje vecka, “Mapping Out Eth 2.0.” Nya avsnitt sänds varje torsdag.

Source link

Related posts

Bitcoin toppar 16% för att rekordhögt efter att Tesla säger att det investerade 1,5 miljarder dollar i kryptovalutan och kommer att börja acceptera det som betalning

Bitcoinguide

Beeple NFT att auktioneras av Christie’s

Bitcoinguide

5 Crypto Investment misstag du bör undvika 2021

Bitcoinguide