Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Gensler bekräftad som SEC-ordförande, Safe Harbor uppdaterad


Viktiga takeaways

  • Den amerikanska senaten har antagit en omröstning som gör Gary Gensler till nästa ordförande för US Securities and Exchange Commission.
  • Under tiden har SEC-kommissionär Hester M. Peirce publicerat en uppdaterad version av sitt “Safe Harbor” -förslag.
  • Båda utvecklingen kan skapa en bättre regleringsmiljö för kommande kryptoprojekt.

Dela den här artikeln

US Securities and Exchange Commission har sett två utvecklingar. Gary Gensler har godkänts som nästa SEC-ordförande, medan dess kryptoplan för Safe Harbor har uppdaterats.

Gensler godkänd av senaten

Den 14 april godkände den amerikanska senaten en omröstning med 53-45 som bekräftar Gary Gensler som SEC: s nästa ordförande.

Gensler är för närvarande en blockchain-professor vid MIT. Gensler har också varit ordförande för Commodity Futures Trading Commission och arbetat tidigare som Goldman Sachs-bankir.

Han efterträder tidigare ordförande Jay Clayton, som blev ökänd för sin hårda hållning mot krypto. Under Clayton betraktades många nya kryptovalutor som värdepapper, vilket ledde till att SEC skapade flera lagstadgade rättegångar mot ICO.

Även om det är osannolikt att denna praxis kommer att förändras, tror vissa att Gensler skulle kunna ta en mer nyanserad inställning till krypto på grund av sin blockchain-kunskap. Dessutom meddelade Gensler i mars att han skulle söka “tydlig reglering kring kryptovalutor.”

Kryptovalutor kommer nästan säkert fortfarande att betraktas som värdepapper under Gensler, men en förändring av ledarskapet kan troligtvis leda till godkännande av en Bitcoin ETF i USA för första gången.

Peirce uppdaterar Safe Harbor Plan

Under tiden har SEC-kommissionär Hester M. Peirce publicerat en uppdaterad version av sitt Safe Harbor-förslag, som syftar till att ge blockchain-projekt med större flexibilitet.

“Safe Harbor försöker ge nätverksutvecklare en treårig avdragsperiod inom vilken … de kan underlätta deltagande i och utvecklingen av ett funktionellt eller decentraliserat nätverk undantaget från registreringsbestämmelserna i federala värdepapperslagar”, skrev Peirce i ett inlägg den 13 april.

Peirce noterade att det finns tre nya ändringar av den senaste versionen av förslaget. Sammanfattningsvis inkluderar dessa förändringar extra krav kring avslöjanden av utvecklingsplaner och exitrapporter.

Safe Harbor-regeln tillkännagavs först av Peirce under ett tal vid International Blockchain Congress i februari 2020.

Peirce noterade också att Genslers ankomst gör detta till en idealisk tid för tillsynsorganet att ompröva sina regler och ansvarsfullt skapa boende för kryptovaluta.

Ansvarsfriskrivning: Vid skrivandet hade denna författare mindre än $ 75 i Bitcoin, Ethereum och altcoins.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Internet of Blockchains är nu live på Cosmos

Bitcoinguide

Schweiziska invånare i “Crypto Valley” kan nu betala skatt i Crypto

Bitcoinguide

Alpha Finance lanserar på Binance Smart Chain

Bitcoinguide