Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

FTX kommer troligen att få namnrättigheter till Miama Heat Arena


Viktiga takeaways

  • FTX kommer sannolikt att få namngivningsrättigheter till Miami Heats hemstadion i en affär på 135 miljoner dollar, efter en omröstning på fredag.
  • Namnrättigheterna ägs för närvarande av AmericanA Airlines.
  • Basket och kryptovaluta har nyligen korsats på många sätt tack vare NBA och dess lag.

Dela den här artikeln

Crypto exchange FTX kommer sannolikt att få namngivningsrättigheterna till Miami Heats sportarena, enligt Miami Herald.

FTX köper Stadium Rights

Under de senaste veckorna förhandlade FTX fram ett avtal på 135 miljoner dollar för att få namnrättigheter för NBA-lagets Miami Heats hemstadion. Med detta kommer FTX att ersätta stadionens nuvarande AmericanA Airlines-varumärke och namnge det efter utbytet.

90 miljoner dollar från affären går till Miami-Dade County, som kontrollerar namngivningsrättigheterna. Länet har reserverat dessa medel för initiativ mot våld och fattigdom; resten av medlen kommer att betalas till Miami Heats med en kurs på 2 miljoner dollar per år.

Även om FTX sannolikt kommer att lyckas i sitt bud, måste landskommissionärer fortfarande godkänna affären. Omröstningen kommer att slutföras på fredagen.

FTX lanserades 2019 av Alameda Research och leds av VD och grundare Sam Bankman-Fried. Börsen är för närvarande det tredje största utbytet av kryptoderivat med öppen ränta (OI), med mer än 4,4 miljarder dollar i OI under det senaste dygnet.

Crypto och basket

Den här nyheten kommer vid en tidpunkt då basket- och kryptovalutasektorerna korsar varandra. NBA: s Top Shot-serie av kryptokollektioner blir snabbt populär; investerare spenderade mer än 230 miljoner dollar på serien i slutet av februari.

Under tiden omfamnar enskilda lag och ägare också kryptovaluta. Dallas Mavericks ägare Mark Cuban har varit särskilt aktiv i att anta krypto; han lade Dogecoin till listan över kryptovalutor som laget accepterar den här månaden.

Den 6 mars samlade NBA-lagägare en kommitté för att söka efter nya sätt att använda blockchain och kryptovaluta, vilket tyder på att fler basketrelaterade nyheter är på väg.

Ansvarsfriskrivning: Vid skrivandet hade denna författare mindre än $ 75 i Bitcoin, Ethereum och altcoins.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Marknader lyfter Bitcoin, lämnar Ethereum för björnarna

Bitcoinguide

Bitcoin, Ethereum kan återhämta sig med starkt stöd

Bitcoinguide

IEO för Solanas senaste DeFi-deltagare börjar i morgon

Bitcoinguide