Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Första tegel- och murbruk NFT-konstutställningen debuterar i Peking – Nyheter Bitcoin News


I en bransch kommer en fysisk utställning för digital konst i form av icke-fungibla tokens (NFT) att lanseras i Kina, som visar anmärkningsvärda verk från ledande konstnärer i NFT-rymden och de vinnande bidragna från en global digital konstkonkurrens.

Initiativ utformat för att skapa större kopplingar mellan de fysiska och digitala konstvärlden

När större uppmärksamhet riktas mot NFT-samlarobjekt och konstmani som levererar nya auktionsrekord varje månad som går, tar en grupp branschledare digital konst till det fysiska området. Med sin invigningshändelse med titeln “Virtual Niche – Har du någonsin sett memes i spegeln?” en grupp ledande NFT-evangelister och plattformar försöker samla Bitcoin- och Polkadot-samhällen tillsammans med den mer traditionella konstvärlden.

Den 26 mars börjar 14-dagarsevenemanget i UCCA Lab i Peking innan det går över till Shanghai JinArt Center. Utställningen, som innehåller värdar och sponsring från både konstvärlden och det digitala ekosystemet, är utformad för att lyfta fram den växande potentialen för digital konst samtidigt som den främjar större förbindelser mellan de två samhällena.

Förutom värd för verk från högt profilerade NFT-artister, inklusive 20 verk från Beeple och Robert Alice “Portraits of a mind”, visar utställningen de sex vinnarna av en digital konsttävling som drivs av BlockCreateArt (BCA). Tävlingen, som fick 200 bidrag, bad deltagarna att använda Kusamas kanariefågellogo som inspiration för sina bidrag.

Christie’s, som nyligen auktionerade ut Beeples “Everydays: de första 5000 dagarna” för rekordhöga 69,3 miljoner dollar, kommer att fungera som utbildningsstödpartner för evenemanget. Deras session, “Valuing Art in the Digital Age”, kommer att drivas av Christies Sara Mao. Dessutom kommer Kusama också att hålla NFT-workshops över helgerna för blivande kinesiska artister.

Växande konkurrens i NFT-ekosystemet

Utöver de stora namnorganisationerna som organiserar och är värd för evenemanget stöds initiativet också av Kusama Treasury. Kusama har kommit i större fokus i NFT-utrymmet eftersom det konkurrerar om att erbjuda ett alternativ till Ethereum-baserade applikationer som för närvarande dominerar utrymmet.

Kusama, som beter sig som Polkadots “kanariska” nätverk, gör det möjligt för utvecklare att bygga projekt i ett ekosystem som uttryckligen är utformat för experiment. Tanken bakom detta parallella nätverk är att ge utvecklare en beprövningsplats för sina applikationer innan de flyttar in i en Polkadot-fallskärm om beviset på konceptet lyckas attrahera adoption och medvetenhet.

Kanarienätverket är redan hem för många organiska NFT-projekt. Bland dem finns BCA, som övervakade ovannämnda digital konstkonkurrens. Andra framstående projekt som också arbetar utanför nätverket inkluderar Moonbeam och Unique Network.

Dessa initiativ syftar till att listas på en Polkadot-fallskärm och bilda ett till-ekosystem för NFT-enheter genom en rad anslutna tjänster som de öppna källkodskomponenterna som behövs för att mynta digitala samlarföremål. I slutändan syftar dessa projekt till att sammanföra samhällena, samtidigt som det underlättar användarvänligheten för artister och andra skapare som vill gå med i denna transformativa trend.

När NFT visas i den fysiska världen, missar det inte helt enkelt hela poängen? Låt oss veta vad du tycker i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Dvision Network avslöjar första NFT-karaktär från Limited Edition-serien – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

21shares lanserar Bitcoin Cash och Ethereum ETP på Deutsche Boerse’s Xetra – Bitcoin News

Bitcoinguide

Fidelity gäller lansering av Bitcoin ETF mitt i accelererande institutionell efterfrågan på BTC – Marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide