Forskare säger att New Lightning Network Attack kan skapa “kaos”

En studie publicerad 29 juni avslöjade ett sätt att tömma Bitcoin (BTC) plånbokens medel på Lightning Network genom att utnyttja en flaskhals i systemet.

Enligt “Flood & Loot: A Systemic Attack On The Lightning Network” papper, Jona Harris och Aviv Zohar från det hebreiska universitetet i Israel utvärderade en systemisk attack på Lightning Network som möjliggör stöld av BTC-medel som var låsta i betalningskanaler.

Översvämning blockchain med samtida attacker

Lighting Network används för att skicka betalningar via mellanliggande noder, som kan utnyttjas för att stjäla Bitcoin. Detta måste vanligtvis göras snabbt. Det effektiva tidsfönstret kan dock förlängas av hackare som översvämmar nätverket.

För att attacken ska bli framgångsrik skulle hackare bara behöva attackera 85 kanaler samtidigt för att stjäla medel från nätverket.

Detaljer bakom attacken

Forskare gav mer information och noterade:

”Den viktigaste tanken bakom Hash Time Locked Contracts (HTLC) är att efter att de har upprättats” dras “betalningar av målnoden från den föregående noden i sökvägen genom att tillhandahålla en hemlighet (en preimage av en hash). Vår angripare kommer att dirigera en betalning mellan sina egna två noder och dra betalningen i slutet av vägen. Han vägrar att samarbeta när betalningen så småningom dras från källnoden – och tvingar offret att göra det via en blockchain-transaktion. ”

Uppsatsen klargör att resultaten av studien delades med utvecklarna av de tre huvudsakliga Lightning-implementeringarna före publiceringen av Rapportera.

Cointelegraph rapporterad att den vietnamesiska biljettbyrån Future.Travel accepterar nu Bitcoin-betalningar via Lightning Network. Fonder konverteras till lokal valuta vid försäljningstillfället.

More from author

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Related posts

Advertisment

Latest posts

First Mover: Kyber Token: s åttfaldiga ökning avslöjar spel på framtida marknadsandelstillväxt – CoinDesk

På cryptocurrency-marknader är nyutvecklade ”decentraliserade utbyten” som Kyber pytla jämfört med mer etablerade och centraliserade arenor som Binance. Men i handlarnas ögon är det...

Federal Reserve: s minskande balansräkning är björnaktig för Bitcoin. Eller är det? – CoinDesk

Den amerikanska centralbankens balansräkning kontrakterar, men trots den allmänna åsikten är det inte nödvändigtvis dåliga nyheter för bitcoin. Centralbankens balansräkning minskade med 88 miljarder...

Crypto “Giveaway” -bedrägerier fortsätter att blomstra på YouTube – CoinDesk

Cryptocurrency-bedrägerier fortsätter att dyka upp på YouTube, och missbrukar innehåll från inflytelserika människor i rymden och stjäl från trolöshet.

Want to stay up to date with the latest news?

We would love to hear from you! Please fill in your details and we will stay in touch. It's that simple!