Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Försäljning av MTI Bitcoins i Sydafrika Rensar kort ut Premium-köpare – Finance Bitcoin News


Premien eller arbitrageklyftan på bitcoin i Sydafrika blev nyligen negativ efter avlastningen av mynt till ett värde av över 75 miljoner dollar av MTI-likvidatorer. Som ett resultat av det tillfälliga utbudet blev det kortare att köpa bitcoins på lokala sydafrikanska börser än att köpa på utlandsbörser.

Effekten av MTI Liquidators BTC-försäljning

Efter avslutningen av likvidatorernas försäljning för nästan två veckor sedan har arbitrageklyftan nu blivit positiv. Som en sydafrikansk mediarapport konstaterar har premien på BTC nu återhämtat sig och svängde mellan 4,8% och 6,5% den 20 april.

Under tiden citerar samma rapport också Jon Ovadia, VD för en kryptostart Ovex, som förklarar varför BTC vanligtvis säljs till en premie i Sydafrika. Han sa:

Vad vi har sett är att krypto-arbitrageluckor uppträder i de länder som har valutakontroller, som Sydafrika. Detta påverkar naturligtvis efterfrågan på tillgångar i hård valuta, till exempel bitcoin.

VD diskuterar också de viktigaste faktorerna som bestämmer storleken eller omfattningen av fluktuationer i arbitrageklyftan. Till exempel säger Ovadia att när bitcoinpriset i amerikanska dollar faller, “tenderar arbitrageklyftan att öka eftersom det finns en försening i det sydafrikanska randpriset på bitcoin.” De andra nyckelfaktorerna som påverkar storleken på klyftan inkluderar centralbankernas massiva penningtryck samt BTC: s bull run.

Bitcoin Premium och Exchange-kontroller

Under tiden verkar Ovadias påstående att BTC till stor del säljs till en premie i länder som har stränga valutakontroller valideras av toppkryptos prisintervall i vissa länder.

Till exempel rapporterade Bitcoin.com News i februari 2021 att premien på BTC ökade till mer än 40% i Nigeria efter att landets centralbank införde restriktioner för kryptohandel. Nigeria, precis som många av sina kamrater över den afrikanska kontinenten, har utsatts för brist på utländsk valuta sedan starten av Covid-19-låsning. Följaktligen har landet sedan infört hårda regler som syftar till att bevara denna knappa resurs.

På samma sätt rapporterade Bitcoin.com News i början av april att BTC handlade till en premie på 18% i Sydkorea. Precis som Sydafrika har det asiatiska ekonomiska kraftverket stränga valutakontroller på plats och detta kan förklara den enorma premien på BTC.

Vad tror du annars får BTC att handla till en premie? Berätta vad du tycker i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Detta Bitcoin-mått säger att Bull Market kanske snart är över

Bitcoinguide

Exotisk biluthyrning MPH Club accepterar nu Bitcoin – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitmex-grundare Ben Delo överlämnar sig till amerikanska myndigheter – Arthur Hayes att följa i april – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide