Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Förbereder sig Tesla för att acceptera poletter än Bitcoin?


Viktiga takeaways

  • Tesla har omformulerat sin Bitcoin-betalningspolicy, och vissa har tolkat detta så att de överväger andra kryptovalutor.
  • Ett nyligen utbyte mellan MEGAs Kit Dotcom och Teslas Elon Musk diskuterade fördelarna med Bitcoin Cash.
  • Tesla har inte gjort något definitivt uttalande i frågan, vilket betyder att det är osannolikt att det kommer att acceptera altcoins snart.

Dela den här artikeln

Rykten går att Tesla överväger att acceptera andra kryptovalutor än Bitcoin på grund av uttalanden från VD Elon Musk och ändringar av formuleringen på företagets webbplats.

Tesla ändrar formulering

Tesla meddelade igår att kunder kan köpa företagets elektriska fordon med Bitcoin, en funktion som har pågått sedan företaget gjorde en kryptoinvestering förra månaden.

Företaget uppmärksammades ytterligare när det ändrade formuleringen på sin Bitcoin-policy tidigare idag. Inledningsvis uppgav Teslas policy: ”Bitcoin är den enda digitala tillgången som vi accepterar … just nu. Du får inte göra köp hos oss med någon annan digital tillgång, inklusive Bitcoin gaffelprodukter, som Bitcoin Cash och Bitcoin SV. ”

Det avsnittet lyder nu helt enkelt: “Bitcoin är den enda kryptovaluta som Tesla accepterar” och “Vi kommer inte att få transaktionen och det kommer sannolikt att leda till förlust av pengar för dig.”

Medan vissa ser denna förändring som en bekräftelse på att Tesla inte är intresserad av andra kryptovalutor, ser andra att Bitcoin Cash och Bitcoin SV inte längre uttryckligen utesluts som ett tecken på att Tesla är relativt öppen för dessa kryptovalutor.

Elon Musk erkänner BCH

Utan något formellt uttalande från Tesla är det svårt att säga vad den planerar att göra nästa. Musk kommenterade emellertid Bitcoin Cash ungefär samtidigt som policyn omformulerades.

Kommentaren föranleddes av ett utbyte med MEGA-grundaren Kitcom Dotcom, som noterade att Bitcoin Cash har lägre genomsnittliga avgifter än Bitcoin. Musk svarade att Dotcom hade en “rättvis poäng”, vilket antyder att han personligen är öppen för andra kryptovalutor.

Priser som påverkas av händelser

Kontroversen verkar ha haft en blygsam effekt på värdet av Bitcoin Cash. Myntets pris sjönk plötsligt från $ 506 till $ 461 strax efter Musks tweet, vilket representerade en 8,89% förlust.

Bitcoin Cash-priser för 25 mars 2021 via CoinGecko

Det är möjligt att andra faktorer spelar med tanke på att händelserna inte fick något avgörande resultat. Ändå påverkade diskussioner på sociala medier och andra nyhetssidor sannolikt investerarnas beteende.

Priserna har till stor del återhämtat sig sedan evenemanget: Bitcoin Cashs pris har bara sjunkit 6,6% under det senaste dygnet, en förändring ungefär i linje med Bitcoins 5,6% förlust under samma tidsperiod.

Ansvarsfriskrivning: Vid skrivandet hade denna författare mindre än $ 75 i Bitcoin, Ethereum och altcoins.

Korrigering: Denna artikel hänvisade ursprungligen till BCH: s ursprungliga förändring som en förlust på 17,67%. Den faktiska förlusten var 8,89%.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Brittisk budget undviker skattehöjningar för Bitcoin-vinster

Bitcoinguide

wNyheter: De 5 faserna i Bitcoin

Bitcoinguide

Ethereum kan sänka avgifter med batchtransaktioner

Bitcoinguide