Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Pris

Fintech 2021: Årets hetaste trender hittills, enligt experterna


För mycket av världen var 2020 ett så dåligt år att det nästan har blivit ett skämt. Pandemin orsakade kaos i våra personliga, professionella och sociala liv.

Finans- och fintechvärldarna blev helt upp och ned. Företagen tvingades anpassa sig till en snabbt föränderlig uppsättning begränsningar och utmaningar. kunder hade en ständigt föränderlig uppsättning behov och företag behövde snabbt lära sig hur man möter dem med begränsade resurser.

Ser fram emot att träffa dig på iFX EXPO Dubai maj 2021 – Få det att hända!

Som ett resultat utvecklades ett antal stora förändringar snabbt i fintech. Nu, med massfördelning av COVID-vacciner, verkar det som om det finns ett ljus i slutet av tunneln: slutet av pandemin kan vara i sikte. Men många av de trender som utvecklades i fintech-världen som ett resultat av COVID kommer sannolikt att stanna långt efter att viruset har lossat sitt grepp om det globala samhället.

Vilka är dessa trender? Här är vad experterna har att säga.

# 1: Alternativa tillgångar ökar

En av de viktigaste trenderna som fintech-industrin har sett hittills 2021 är den växande populariteten hos alternativa tillgångar, nämligen kryptovalutor.

Kryptovalutor har stadigt blivit allt populärare sedan starten runt 2010. Denna tillväxt accelererades i slutet av 2017 med den initiala myntutbudet (ICO) och den kortlivade Bitcoin löpte till 20 000 dollar. Sedan starten av COVID-19-pandemin har emellertid förändringar i penningpolitiken runt om i världen fått ett växande antal individer och institutioner att söka nya sätt att skydda och växa värdet av sina besparingar.

Naturligtvis är det mest framträdande exemplet på detta Bitcoin (BTC). Sedan slutet av 2020 och i början av 2021 har ett antal större företag lagt till Bitcoin i sina balansräkningar, inklusive Tesla, Square och MicroStrategy. Ett antal stora bankinstitut har också börjat erbjuda Bitcoin-baserade investeringsprodukter till sina kunder.

Kryptovalutor bortom Bitcoin har också vunnit popularitet på vanliga finansiella och kulturella områden. Kontroversiellt blev Dogecoin (DOGE) en favorit för många investerare efter att Tesla-grundaren Elon Musk började marknadsföra myntet på Twitter.

Snoop Dogg, Gene Simmons, Soulja Boy och ett antal andra kändisar har följt efter. Dessutom har ett antal företag också hakat på DOGE: till exempel Slim Jim och Snickers, två USA-baserade snacksmatföretag, har båda Tweetat en del iteration av “Dogecoin to the moon.” Handelsappen Robinhood började erbjuda Dogecoin-investeringar till sina användare i april.

Som ett resultat har priserna på Bitcoin, Dogecoin och kryptovalutor över hela linjen stigit avsevärt sedan början av året. Vid presstiden ökade Bitcoin (BTC) med cirka 86% sedan årets början (från ~ 29K $ till 54K $); Dogecoin ökade med hela 6650% (från 0,004 dollar till 0,27 dollar). Som helhet ökade det totala marknadspriset för alla kryptovalutor med cirka 73% (från 776 miljarder dollar till 2,05 biljoner dollar.)

# 2: Icke-fungibla tokens (NFT) har äntligen sitt ögonblick

En framträdande del av ökningen av kryptovalutor och andra alternativa tillgångar har varit ökningen av icke-fungibla tokens, eller NFT.

Dessa tokens är unika digitala samlarobjekt som kan knytas till allt från digitala kattungar, till konstverk på flera miljoner dollar, till hem, till liveevenemangsbiljetter och mer. Allt som kan samlas in i den ”verkliga världen” kan göras till en NFT.

NFT kan också ge nya sätt att “äga” konstverk eller annat kreativt arbete. Medan icke-svampbar token-teknik har funnits i flera år är det NFT-fallen i konstvärlden som verkligen har fått deras popularitet att explodera.

Eloisa Marchesoni, NFT-specialist.

Det hela började i mars, när ett antal högt profilerade kändisartister började lansera NFT “drops” där de kunde marknadsföra sina varor. Kanadensisk musiker Grimes tog in flera miljoner dollar för försäljning av flera digitala konstverk; sedan dess har vissa NFT-verk sålts för så högt som 69 miljoner dollar.

Vissa analytiker tror dock att NFT-konstgalen kanske inte kommer att överleva in i framtiden – åtminstone inte i sin nuvarande form. “Eftersom majoriteten av dagens NFT-enheter varken är mycket vettiga eller ger mycket värde, kommer vi att se hype avta och priserna på många icke-fungibla tokens sjunker”, förklarade Samson Mow, vd för Pixelmatic, till Finance Magnates tidigare detta år.

Samson Mow, VD för Pixelmatic och CSO för Blockstream.

NFt-specialist Eloisa Marchesoni sa till Finance Magnates att “NFT-konstverk bör därför bara köpas eftersom det aktuella verket har konstnärligt värde för köparen och inte på grund av potentiella framtida vinster.”

Föreslagna artiklar

SuperForex utnämndes 2021 till bästa ECN-valutamäklare i Afrika Gå till artikel >>

”Som med alla inköp bör konsumenterna överväga om de får bra valuta för pengarna, i termer av hur mycket en NFT är värd för dem, men jag skulle inte satsa på att sälja den med vinst. Det betyder inte att du inte kommer att kunna få vinst, men det borde inte vara din huvudsakliga motivation. ”

# 3: Uppkomsten av DeFi: 2021 kan se till att hinder för inträde till DeFi sänks

Decentraliserad ekonomi, eller DeFi, har ökat under de senaste åren – till och med sedan innan någon ens hade hört talas om COVID-19. Tillväxten i DeFi-ekosystemet har dock varit explosiv sedan den tid då pandemin började.

DeFi har dock fortfarande några ganska höga hinder för inträde. I första hand hävdar många analytiker att majoriteten av DeFi-plattformar är svåra för den genomsnittliga personen att använda. Utöver det sa GoodFi-grundaren Piers Ridyard dock till Finance Magnates att de höga mängderna av säkerheter på vissa DeFi-derivat fungerar som en annan hög inträdesbarriär. GoodFi är en ideell organisation med ett uppdrag till 100 miljoner människor att lägga minst 1 dollar i DeFi 2025.

Ridyard anser dock att en lösning på det andra inträdeshindret är på väg. “Kapitaleffektiva derivat kommer 2021”, sa han till Finance Magnates.

”Hittills kräver derivatprotokoll som Synthetix mycket stora mängder säkerhet för att skapa ett derivatinstrument (7x säkerhet); emellertid kommer derivat med lägre säkerheter, sade han. ”När vi väl har kapitaleffektiva derivat är det mycket troligt att det nominella värdet på de handlade instrumenten på DeFi kommer att explodera från det det är nu – eventuellt till och med 10 gånger.

Piers Ridyard, grundare av GoodFi.

# 4: Samarbetande fintech: fjärrarbete är mer populärt än någonsin – och det är också riskerna som det medför

“Fintechs trend att hålla utkik efter 2021 är förbättringen av digitalt samarbete”, säger Jake Smith, VD för Absolute Reg. “De flesta av finanssektorn har antagit avlägsna arbetsarrangemang för en nära framtid som reaktion på COVID-19-pandemin.”

“Som ett resultat av förändringen finns det en hög efterfrågan på digitala verktyg som kan hjälpa människor att samarbeta mer effektivt och säkert”, fortsatte han. “Inte bara måste fysiska dokument överföras till digitalt format, men företag måste också ta reda på hur man gör sådana filer tillgängliga för avlägsna arbetare utan att kompromissa med dataskyddet eller skapa osäkerhet om versionen.”

Och det finns faktiskt en hel del knep att träna när det gäller cybersäkerhet och fjärrarbete. “I stället för att införa en dedikerad allt-i-ett-lösning förlitar sig organisationer ofta på ett antal inkompatibla program och improviserade lösningar för att tillgodose deras behov av visning, redigering och dokumenthantering”, sa han.

“Tyvärr introducerar dessa slumpmässiga lösningar ineffektiva beroenden från tredje part, utsätter data för onödig risk och ökar sannolikheten för mänskliga fel”, förklarade Smith.

Hur kan det vara möjligt att mildra dessa problem? “Fintech-utvecklare kan använda SDK: er och webbaserade API: er för att kombinera dessa funktioner i en enda applikation,” sa Smith.

# 5: Nya typer av bedrägerier har tvingat fintech-företag att hitta nya lösningar

Att skapa applikationer som kan förbättra cybersäkerhet i fintech-organisationer blir också allt viktigare eftersom fintech-företag möter andra nya typer av cybersäkerhetsutmaningar.

Steve Maloney, Executive Vice President för Acuant, sa till Finance Magnates att “det infördes nya typer av bedrägerier under COVID, men vissa som kommer att fortsätta att vara genomgripande är syntetisk bedrägeri och mulning.” Enligt Investopedia sker syntetiskt bedrägeri när en brottsling kombinerar verklig och falsk information för att skapa en ny identitet. Muling är när människor rekryteras som penningtvättförmedlare för brottslingar och kriminella organisationer, ofta utan att veta det.

Steve Maloney, vice VD för Acuant.

Hur kommer företag att hantera dessa utvecklande säkerhetshot? “[With] mer robusta, bedrägeribekämpande KYC / AML-lösningar som verkligen kan verifiera en identitet och avslöja den därmed sammanhängande risken, som är viktigt för att göra affärer, ”förklarade Maloney. ”AI-drivna riskbeslut med realtidsanalys kan placera betrodda användare i snabbfältet, medan misstänkta användare kommer att flaggas. Detta kommer att vara den grundläggande standarden, fortsatte han.

Amber Morland, VD och grundare av WinCope, berättade för Finance Magnates att en samarbetsmetod är nödvändig för att effektivt hantera dessa nya typer av hot. “Den utmaning som cyberbrottslingar och bedragare innebär kommer att leda till vanliga hot som måste hanteras tillsammans i hela det finansiella systemet.”

”Det här är den väg som fintech-företag bör ta för att bli mer cyberstabila. De måste leverera säkra fastigheter, bilda betrodda kommersiella relationer med väletablerade företag och följa regler i de jurisdiktioner där de arbetar. ”

Vilka är dina tankar om trender i Fintech-världen 2021? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

Source link

Related posts

Telos förbättrar sin DeFi med lansering av nya mynt och likviditet på TSwaps-plattformen »CryptoNinjas

Bitcoinguide

Fullfjädrad kryptoportföljspårare och handelshanteringsapp »CryptoNinjas

Bitcoinguide

DigiMax stöder leverantören av kryptohanteringslösningar Kirobo med $ 5 miljoner investeringar »CryptoNinjas

Bitcoinguide