Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

FinCEN utser före detta Chainalysis CTO till tillförordnad chef


Viktiga takeaways

  • FinCEN har anställt den tidigare CTO för Chainalysis.
  • Flytten antyder att byrån bygger om kryptospecifik talang för att ta itu med sitt förnyade fokus på sektorn.
  • Regeringen är ansvarig för övervakning av penningtvätt och finansiering av terrorism.

Dela den här artikeln

FinCEN har anställt tidigare CTO för Chainalysis som dess verkställande direktör. Flytten indikerar att byrån lägger till mer talang för att fokusera på den växande kryptosektorn.

Chainalysis Chief ansluter sig till FinCEN

USA: s regerings nätverk för efterlevnad av finansiella brott (FinCEN) har anställt den tidigare Chief Technical Officer (CTO) för Chainalysis – Michael Mosier, som dess verkställande direktör. Detta följer avgången från dess tidigare regissör Kenneth A. Blanco.

Mosier tidigare arbetat som en biträdande sekreterare i det amerikanska finansministeriet och som rådgivare till biträdande sekreteraren. Han var också Digital Innovation Officer och biträdande sekreterare på FinCEN. Han tillträder sin nya roll som regissör den 11 april.

AnnaLou Tirol kommer också att ansluta sig till honom som FinCENs biträdande direktör. Innan detta var hon biträdande chef för FinCENs avdelning för strategiska operationer.

FinCEN är ett finansiellt övervakningsinitiativ som har ett växande intresse för kryptovalutans transaktionsanalys. De spårar transaktioner som potentiellt är inblandade i terrorism och pengatvätt.

Chainalysis har flera års erfarenhet av att tillhandahålla uppgifter om kryptovalutanvändning till både myndigheter och privata organisationer. Anställningen av Chainalyses CTO är sannolikt ett försök att skaffa sig en del av deras krypteringsspårningskunskap.

De mest använda blockkedjorna är offentliga och mycket spårbara. Men kryptovalutor bifogar vanligtvis inte användarnas namn eller kontaktinformation till deras plånböcker. Tjuvar försöker ofta konvertera kryptovaluta som de stjäl till en mer allmänt accepterad valuta som US-dollar eller sin egen nationella valuta.

Sådana omvandlingar kan ske vid utbyte av kryptovalutor eller OTC-försäljning. Att handla den stulna kryptovalutan på övervakade plattformar som centraliserade börser, som kräver KYC, kan deanonymisera tjuvens plånbok och avslöja deras identitet.

Sammanställning av data från centraliserade enheter som nämnda utbyten, handlare och finansinstitut kan hjälpa brottsbekämpande myndigheter att ta reda på vem som äger plånböckerna som undersöks. Det är här blockchain analytics expertis blir praktiskt.

Chainalysis grundades 2014 och är ett blockchain-övervakningsföretag som tillhandahåller kryptovalutaanalysprodukter och tjänster till regeringar och företag av flera anledningar, inklusive börshackar och olagliga transaktioner.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

DeFi-skatter 2021: Hur man betalar skatt på upplåning, utlåning, avkastning och likviditetsfonder

Bitcoinguide

Binance Coin BNB nu tredje största kryptovaluta

Bitcoinguide

Elon Musk är nu officiellt “The Technoking” av Tesla

Bitcoinguide