Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Finansieringsnivå låg efter 10K Rally Vad detta betyder för Bitcoin


Bitcoin har sittat ovanför en kritisk supportzon under helgen. I skrivande stund handlas BTC till $ 56,662 med rörelse i sidled i det dagliga diagrammet. I veckodiagrammet har den första kryptovalutan efter marknadsvärde 12,8% efter en rally på 10 000 dollar från den högre zonen i intervallet 40 000 dollar.

Bitcoin BTC BTCUSD
BTC går i sidled i det dagliga diagrammet. Källa: BTCUSD Tradingview

Det hausseartade känslan verkar göra en comeback på kryptomarknaden med många investerare som förväntar sig nya toppar på kort sikt. Under tiden kunde BTC konsolideras på nuvarande nivåer med $ 54 000 som en kritisk supportzon eftersom det finns en stor koncentration av investerare som köpte runt dessa nivåer, som näringsidkare Byzantine General visade.

WhaleMap BTCUSD
Källa: Whalemap via byzantine General

Under BTC: s klättring mot det övre $ 50.000-intervallet registrerade CryptoQuant VD Ki-Young Ju en ökning av valaktiviteten. Enligt Young Ju har “massiva Bitcoin överförts” över alla utbytesplattformar. Möjligt på grund av OTC-transaktioner som görs av institutioner som fortfarande ackumulerar BTC. CryptoQuant VD Lagt till:

Betydande Coinbase Premium kan indikera att institutionella investerare i USA köper. En betydande mängd $ BTC flyttade till derivatbörser från andra börser, vilket innebär att valar kan öppna en lång position genom att använda deras BTC som säkerhet. Detta hände i doppet.

CryptoQuant BTCUSD
Källa: CryptoQuant

Ytterligare uppgifter från analytikern William Clemente visar en ökning av stablecoin Tether (USDC) Total överföringsvolym till börser. Förra gången mätvärdet registrerade en topp, meddelade Tesla sitt Bitcoin-köp. Analytikern tror att efterfrågan på BTC på marknaden ökar och kan bidra till mer uppskattning.

Parallellt har finansieringsgraden under BTC: s rally förblev relativt låg. Därför, och trots en ökning av valens aktivitet, anser analytikern att rallyt har drivits organiskt av investerare på spotmarknaden. Clemente tillade: “Priset kommer sannolikt att gå mycket högre de närmaste veckorna”.

Bitcoin BTC BTCUSD
BTC-finansieringsnivå låg från och med 1 maj. Källa: Glassnode via William Clemente

55 000 $ som den nya botten för Bitcoins pris

Handlare Josh Rager är mer konservativ och förväntar sig BTC för att testa veckonivån till $ 59,979. Om det håller det kan BTC se nya toppar, men fram till dess ”vi sträcker oss bara när priset går” i det målet, som näringsidkaren sa.

Bitcoin BTC BTCUSD
Källa: Josh Rager

Om Bitcoin återtar en nedåtgående trend kan $ 50.000 vara de nya $ 10.000 för framtida korrigeringar. Data som tillhandahålls av Glassnode via analytiker Clemente indikerar att 14,46% av BTC: s utbud har köpts i mitten av området $ 50.000.

Detta utgör Bitcoins största kapitalbas verkar att kryptovalutan var cirka 6 000 dollar och 11 000 dollar, som analytiker sa lägga till följande:

Varje tjurmarknad bildar en bas av kapital 2-3 gånger högre än tidigare ATH, vilket markerar “point of no return”. Skulle se detta som nästa björnmarknad.

Bitcoin BTC BTCUSD
Källa: Glassnode via William Clemente

Source link

Related posts

Man förlorar livbesparingar för falsk Bitcoin iOS-app – över en miljon dollar i BTC dränerad – Bitcoin News

Bitcoinguide

UniFarm samlar in 2 miljoner dollar efter att ha lanserat en innovativ jordbrukspool med 17 DeFi-projekt

Bitcoinguide

Fed-ordförande Jerome Powell säger att Dogecoin och Gamestop Hype höjdpunkter “Skum på aktiemarknader” – Economics Bitcoin News

Bitcoinguide