Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Finansiell Guru Dave Ramsey rekommenderar vad man ska göra med Bitcoin-investeringar – Finance Bitcoin News


Personfinansieringsexpert Dave Ramsey har gett några råd om vad man ska göra med bitcoininvesteringar. Samtidigt som han erkänner att kryptovalutan har haft en “fantastisk” körning, föredrar Ramsey fortfarande sina pengar i mer “beprövade” investeringar.

Dave Ramsey är fortfarande inte ett fan av Bitcoin

Den berömda radioprogrammet och bästsäljande författaren Dave Ramsey gav några råd om bitcoin i The Dave Ramsey Show förra veckan.

Den självutnämnda experten på personlig hantering av pengar, Ramsey, kallar sig ”Amerikas betrodda röst för pengar.” Han är författare till sju bästsäljande böcker: Financial Peace, More Than Enough, The Total Money Makeover, EntreLeadership, Dave Ramsey’s Complete Guide to Money, The Legacy Journey och Smart Money Smart Kids. Sammantaget har de sålt mer än 11 ​​miljoner exemplar.

Ray från Louisville, Kentucky, kallade in The Dave Ramsey Show för att be om råd om sin bitcoininvestering. ”I slutet av 2019 tredubblades min inkomst ungefär”, började han berätta sin historia. “Och 2020 blev jag riktigt aggressiv med att betala av skulder och jag kunde rensa en motorcykelskuld, alla kreditkort, och de två sista posterna är nu ett hus och en bil.” Han köpte också BTC förra året. “Jag köpte bitcoin, och det balloneras in på detta enorma konto nu, värt ungefär hundra tusen dollar.”

Han tillade: ”En av de saker jag vill göra med det är uppenbarligen att betala av bilen men det räcker inte att betala huset, så jag antar att min fråga är om jag väntar med den här flyktiga tillgången eller säljer jag den och flytta in i något mer traditionellt? ” Medan han noterade att under 2020 ökade hans BTC-investering med 649% och “förväntningarna är att det kan gå ännu högre”, sade han bitcoin “är en flyktig tillgång” som “svänger nu varje dag.” Han medgav: “Jag är bara nervös för att behålla den här stora mängden kontanter i den här flyktiga tillgången men ändå behöva oroa mig för ett hus som jag vill betala under tiden.”

Ramsey kommenterade: ”Du har Vegas-problem, man. Jag menar att du gick upp till spelmaskinen, satte in en fjärdedel och den slängde en massa kvarter och nu har du den här frestelsen att tro att det är en plan. Den finansiella guruen tillade att detta är “problemet med allt som är extremt flyktigt” och betonade att investeringen är “oförutsägbar”.

Personfinansieringsexperten berättade för Ray vad han skulle göra om han befann sig i samma situation med ett bitcoin-konto som hade uppskattat till 100 000 USD:

Jag skulle ta ut allt i morgon. Jag hade dock inte varit med i det första.

Ray försökte motivera sitt beslut om bitcoininvestering. “Jag är singel. Jag kände att jag hade råd att ta risken. Jag hade en snöbollsplan för alla andra föremål, sa han.

Ramsey svarade: ”Du kan göra vad du vill göra. Men du frågar mig vad jag skulle göra. Jag skulle inte ha varit med i det första och jag skulle inte stanna kvar i det. Jag skulle ta ut det i morgon och lägga pengarna i några förnuftiga saker. ”

Han påpekade också: ”Du sitter här och förklarar för mig alla problem med investeringen. Du vet redan vad du behöver göra. Du vill bara att någon annan ska säga det högt. ” Finansguruen avslutade:

Ta din fantastiska inkomst och använd den för att bygga rikedom med. Det är en mycket mer beprövad strategi för att bygga välstånd än att spela volatila tillgångar.

“Att köpa guld eller köpa råvaror, köpa bitcoin eller köpa valutor, jag menar, det är mycket volatil [assets]. Du kan göra alternativ. Du kan sälja kort på marknaden. Du kan vara dagshandel. Det finns alla möjliga saker du kan göra och ibland tjäna pengar på det, och för det mesta slutar du förlora det … bitcoin är i den kategorin. Det är ett högriskspel, ”beskrev Ramsey.

Han förklarade vidare, “Bitcoin har haft en fantastisk körning det senaste året, men det betyder inte att det är en investering du behöver göra.” På samma sätt ”Guld hade en fantastisk körning ett tag där men det betyder inte att det är en investering du behöver göra. Dessa råvaruspel och valutaspel är bara farliga, menade han.

Sammanfattningsvis, medan han betonade för Ray: ”Du gör vad du vill göra,” noterade Ramsey:

Jag har noll pengar investerat i den typen av saker. Jag arbetade för hårt för det och jag vill verkligen inte förlora det. Regeringen tar tillräckligt med det utan att jag förlorar det.

Ramsey har länge varit en bitcoin-skeptiker. I december förra året gav han liknande råd till en annan BTC-investerare som förvandlade sin $ 1.500 bitcoin-investering till $ 120K. Vid den tiden tvivlade Ramsey på att bitcoins kunde tas ut och kallade kryptovalutan “roliga pengar.”

Vad tycker du om Dave Ramsey’s bitcoin-råd? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Rik pappa Dålig fars Kiyosaki köper mer Bitcoin idag, men varför?

Bitcoinguide

Beväpnade brottslingar som poserade som Bitcoin-köpare stal över 5 000 USD från en 26-årig man i Argentina – Nyheter Bitcoin News

Bitcoinguide

Populär Bobblehead-tillverkare Funko tillkännager ny uppställning av NFT-produkter – Bitcoin News

Bitcoinguide