Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Fidelity säger att Bitcoin-antagandet kommer att fortsätta att påskynda – ‘Vi har nått en tipppunkt’ – Featured Bitcoin News


Fidelity chef för digitala tillgångar säger att adopteringen av bitcoin kommer att fortsätta “i snabbare takt” och noterar att “vi har nått en tipppunkt.” Han förklarade att investerare alltmer dras till bitcoin “Särskilt i en miljö där vi har sett oöverträffad monetär och finansiell stimulans från centralbanker och regeringar som svar på pandemin.”

Tipppunkten för Bitcoin Adoption

Tom Jessop, VD för Fidelity Digital Assets på Fidelity Investments, pratade om bitcoin-adoption onsdag under en intervju på Marketwatch och Barrons “Investing in Crypto” -händelse. Jessop är också chef för Corporate Business Development för Fidelity Investments.

Fidelity-chefen säger att mognad och antagande av bitcoin som en investeringsklass “kommer att fortsätta i snabb takt de närmaste åren”, detaljerade Marketwatch och tillade att detta antyder att kryptovaluta kan ha vänt ett hörn i traditionella finanscirklar.

Han citerades säga:

Jag tror att vi fortsätter att se adoption i snabbare takt av många anledningar.

Chefen för digitala tillgångar på Fidelity har tidigare pratat om att bitcoinmarknaden blir mer mogen. ”Det finns mer likviditet. Volatiliteten är cirka 50% lägre än den var 2017. Så … vi tror att sammansättningen av denna investerarbas, som driver marknaden högre idag, är fundamentalt annorlunda än vad vi såg för tre år sedan, sade han i januari.

Jessop förklarade vidare onsdag varför investerare alltmer dras till bitcoin, med hänvisning till faktorer som de ultralåga räntorna och en miljö som stimuleras av enkla pengar.

”Jag tror att du har haft den ackumulerade erfarenheten av att ungefär 12 år av bitcoin-blockkedjan var operativ sedan Genesis-blocket i början av 2009. Och pandemin var helt uppriktigt en katalysator för institutionell adoption, och speciellt bitcoin och berättelsen, eller användningsfall, runt digitalt guld, ”beskrev Jessop.

Fidelity-chefen utarbetade, “Särskilt i en miljö där vi har sett oöverträffad monetär och finansiell stimulans från centralbanker och regeringar som svar på pandemin”, tillade:

Jag tror att vi har nått en tipppunkt … Vi kommer inte att komma ut ur denna stimulerade miljö när som helst snart.

Jessop är inte den enda finanschefen som tror att bitcoin har nått en tipppunkt. Bitcoin-tjur Mike Novogratz, VD för Galaxy Digital, sa förra månaden att “Bitcoin-antagandet har nått en tipppunkt och investerare vill inte sitta på sidan.” Hans kommentar följde godkännandet av vissa bitcoin-börshandlade fonder (ETF) i Kanada. Under tiden ser investeringsbanken Goldman Sachs också bitcoinmarknaden bli mer mogen.

Håller du med Tom Jessop om vändpunkten för adopteringen av bitcoin? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller begärande av ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Analytiker förväntar sig att företagsflod kommer att följa Tesla och hålla Bitcoin – Twitter överväger redan – marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide

Att köpa en Tesla med Bitcoin kan vara ett misstag

Bitcoinguide

USA: s domare beordrar båda parterna från XRP-rättegången att hålla en Discovery Conference – Regulation Bitcoin News

Bitcoinguide