Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Fidelity gäller lansering av Bitcoin ETF mitt i accelererande institutionell efterfrågan på BTC – Marknader och priser Bitcoin News


Fidelity har ansökt till US Securities and Exchange Commission (SEC) om att starta en bitcoin-börshandlad fond (ETF). ETF kommer att spåra priset på bitcoin mätt av prestanda för Fidelity Bitcoin Index.

Fidelity söker SEC: s godkännande Starta en Bitcoin ETF

FD Funds Management, ett dotterbolag till Fidelity, har avslöjat att man planerar att ge ekonomiskt stöd för en bitcoin-ETF som heter Wise Origin Bitcoin Trust, rapporterade CNBC. På onsdagen lämnade företaget in en blankett S-1, ett preliminärt registreringsutlåtande för fonden, till SEC.

Inlämningen förklarar att Wise Origin Bitcoin Trust “är en börshandlad fond som emitterar vanliga aktier” som kommer att handlas på en börs, som ännu inte har fått namn, och tillägger:

Fondens investeringsmål är att försöka spåra bitcoinens prestanda, mätt genom resultatet av Fidelity Bitcoin Index PR … justerat för fondens utgifter och andra skulder.

Sponsorn för ETF är FD Funds Management medan Delaware Trust Company är förvaltare. Fidelity Digital Asset Services LLC (FDAS) är förvaltarens förvaringsinstitut och kommer att inneha all förvaltnings BTC för dess räkning, beskriver ansökan. Fidelity Bitcoin Index PR är utformat för att återspegla bitcoinens prestanda i amerikanska dollar.

Enligt CNBC bekräftade Fidelity att det lämnade in ett prospekt för att sponsra en bitcoin-ETF. Företaget avstod dock från att lämna ytterligare kommentarer på grund av inlämningens preliminära karaktär.

I ett meddelande per e-post skrev Fidelity att “Ett allt bredare utbud av investerare som söker tillgång till bitcoin har understrukit behovet av en mer diversifierad uppsättning produkter som erbjuder exponering för digitala tillgångar”, utarbetar:

Ekosystemet för digitala tillgångar har vuxit kraftigt de senaste åren, vilket skapat en ännu mer robust marknad för investerare och ökat efterfrågan bland institutioner.

Vad tycker du om att Fidelity lanserar en bitcoin-ETF? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

‘I termer av dollar går Bitcoin till oändlighet’, säger Kraken VD – Marknader och priser Bitcoin News

Bitcoinguide

Hur de du älskar mest vill se Bitcoin misslyckas – Bitcoin-nyheter presenteras

Bitcoinguide

En extrem form av libertarisk anarkism

Bitcoinguide