Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Fei har uppnått prisstabilitet efter första misslyckandet


Viktiga takeaways

  • Fei Protocol-teamet har återställt värdet på sitt stablecoin, eftersom myntets marknadsvärde nu ligger på $ 0,97.
  • Teamet genomför en revision så att den kan återinföra prisstabiliseringsmekanismer som stoppades på grund av en sårbarhet.
  • Styrelsegemenskapen har röstat för att tilldela 300 000 ETH till användare, och det kommer också att dubbla belöningar.

Dela den här artikeln

Fei stablecoin (FEI) har uppnått prisstabilitet efter olika misslyckanden som följer på projektets första lansering.

Fei-förslaget åtgärdar prisstopp

Fei är ett algoritmiskt stabilt mynt. Till skillnad från centralt förvaltade stablecoins som Tether uppnår det prisstabilitet genom att automatiskt justera sitt utbud baserat på pris- och säkerhetsbelopp.

Ursprungligen begick användare över 1 miljard dollar i ETH och präglade token via Uniswaps FEI-ETH-pool. Teamet hoppades kunna knyta myntet till priset på den amerikanska dollarn direkta incitament och återväger.

Fei lyckades dock inte uppnå prisstabilitet efter lanseringen den 3 april. Nu, som ett medel för att mildra projektets steniga start, har projektet implementerat FIP-2-inlösenförslaget, vilket gör att stablecoin kan lösas in till 0,95 USD i ETH.

Olika frågor ledde till ett prisstopp

Enligt projektgruppen ville många användare delta snabbt för styrningstoken airdrop och omedelbart lämna. Detta skapade betydande försäljningspress och påverkade priserna.

Strax efter hittades en kritisk sårbarhet i det direkta incitamentsystemet, vilket tvingade teamet att ta bort funktionen. Efter detta kunde inte protokollets prisstabiliseringsmekanism (Peg Reweights) fungera och måste också pausas.

Dessa problem fick priserna att krascha ytterligare. Men tack vare det nya förslaget har samhället röstat för att fastställa ett minimipris för utbyte av FEI och ETH inom protokollet.

”För att systemet skulle komma nära $ 1-pinnen föreslog laget att vi konstgjort skulle sätta golvet till 95 cent. Detta skulle göra det möjligt för oss att frigöra försäljningstrycket när vi går mot att återinföra det direkta incitamentsystemet, säger Brianna Montgomery, Business Lead på Fei Protocol, till Crypto Briefing.

“Syftet är att flytta FEI närmare pinnen medan korrigeringarna av mekanismen för direkta incitament granskas”, tillade hon.

Källa: CoinGecko

Fler förbättringar på vägen

Nu när de senaste FEI-inlösningarna har skett handlas stablecoin för närvarande till nästan 0,97 dollar. Däremot prissattes stablecoin den 20 april till cirka 0,70 dollar.

Fei Protocol har också tilldelat 300 000 ETH till användare från dess statskassa, som kan lösas in på projektets webbplats. Regeringssamhället har också röstat för att fördubbla FEI-insatser för att ytterligare stimulera antagandet av stablecoin.

Teamet genomför dessutom en fullständig kodgranskning så att den kan återinföra prisstabiliseringsmekanismer som tidigare stoppats.

Utlämnande: Författaren hade inte krypto som nämns i denna artikel vid tidpunkten för pressen.

Dela den här artikeln

Source link

Related posts

Cardano har nått # 3, men prisvinsterna är begränsade

Bitcoinguide

Pendle Finance samlar in $ 3,5 miljoner för att starta Tokenized Yield Market

Bitcoinguide

Binance investerar i BETALT nätverk bara veckor efter hack

Bitcoinguide