Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Feds vice ordförande för tillsyn uppmanar bankregulatorer att ägna mer uppmärksamhet åt kryptovaluta – Reglering av Bitcoin News


Federal Reserves högsta tillsynsmyndighet har uppmanat banktillsynsmyndigheter att ägna mer uppmärksamhet åt kryptovalutor och stablecoins. Hans kommentarer följde ett antal större banker som meddelade att de kommer att erbjuda produkter baserade på kryptovalutor, särskilt bitcoin, till sina kunder.

Bankregulatorer bör fokusera mer på kryptovaluta, säger Fed Supervisor

Federal Reserves vice ordförande för tillsyn, Randal Quarles, pratade om kryptovaluta förra veckan vid en konferens som var värd för Options Clearing Corporation. Han uppmanade banktillsynsmyndigheter att ägna mer uppmärksamhet åt stallmynt och kryptovalutor.

Quarles tillträdde som medlem av styrelsen för Federal Reserve System 2017 och svor in som vice ordförande för tillsyn den 13 oktober samma år. Han är också ordförande i Financial Stability Board (FSB).

Hans kommentarer följde flera banker i USA, såsom Morgan Stanley och Goldman Sachs, och meddelade att de kommer att erbjuda sina rika kunder tillgång till investeringsprodukter baserade på kryptovalutor, särskilt bitcoin.

Quarles sa att ökningen av kryptovalutor och stablecoins har varit “en av de mer intressanta utvecklingen” på de finansiella marknaderna. Han noterade dock:

Jag tror att djupet av hänsyn som har lagts till mycket politiskt samtal kring dessa frågor inte har varit så robust som jag skulle vilja ha det.

”Den oundvikliga marschen av teknik är en enorm möjlighet men också en tillsynsutmaning för det finansiella systemet”, betonade han.

Federal Reserves högsta tillsynsmyndighet erkände att beslutsfattarna tillbringade mycket av förra året på Covid-19-pandeminsvaret och inte hade mycket tid att dyka in i kryptovalutareglering.

“Människor har haft en hel del andra saker att tänka på under förra året eftersom dessa frågor har ökat i framträdande och så jag förstår varför”, menade han och utarbetade:

Jag tänker under det närmaste året eller två, [we should be] tänker verkligen noga på de frågor som presenteras av stablecoins.

Tror du att Fed borde ägna mer uppmärksamhet åt kryptovalutor? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Bitcoin Mining-svårigheter skapar nya rekord, BTC Miners tar $ 1,5 miljarder i intäkter förra månaden – Mining Bitcoin News

Bitcoinguide

Mystisk adress med 3 miljarder dollar i Dogecoin skickar kryptiska binära meddelanden till Elon Musk – Altcoins Bitcoin News

Bitcoinguide

Elon Musk och Beeple kommenterar SNLs senaste NFT-segment

Bitcoinguide