Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Federal Reserve-ordförande Jerome Powell säger att kryptovalutor är ‘fordon för spekulation’ – Reglering av Bitcoin News


Federal Reserve-ordföranden anser att kryptovalutor är “verkligen medel för spekulation” och “Ingen använder dem för betalningar.” Han jämförde sedan krypto med guld. Hans kommentarer om kryptovaluta följde Coinbases direkta notering på Nasdaq.

Fed Chair Powell tycker Crypto är för spekulation

Federal Reserve-ordförande Jerome Powell pratade om kryptovaluta i en intervju med The Economic Club i New York på onsdagen. Evenemanget ägde rum mitt i Coinbases börsintroduktion via en direkt notering på Nasdaq.

Med den ökande populariteten för bitcoin och kryptovalutor frågades han om han var orolig för den inverkan de kan ha på ekonomin och möjligheten för människor att använda dem som betalningar. För det första “Vi tänker på dem mer som kryptotillgångar”, sa Powell och tillade:

Vad folk kallar kryptovalutor är de verkligen medel för spekulation. Ingen använder dem för betalningar, till exempel dollar.

Fed-ordföranden fortsatte att jämföra kryptovaluta med guld i termer av hur den används för spekulation. “I tusentals år har människor gett guld ett speciellt värde som det inte har”, sa han. “Ändå har de gjort det i tusentals år.” Att notera att bitcoin och kryptovalutor “är mycket mer så,” betonade Powell, “De används inte riktigt aktivt som betalning.”

Powells kommentarer om kryptokurrency upprepade uttalandena från den nya finansminister Janet Yellen. Hon sa i februari att bitcoin var en “mycket spekulativ tillgång.” Hon noterade också att det inte “används allmänt som en överföringsmekanism” och är ett “extremt ineffektivt sätt att genomföra transaktioner.”

I februari sa Powell att den digitala dollarn är ett “mycket högt prioriterat projekt för oss.” Förra månaden sa Fed-ordföranden att kryptovaluta är “i huvudsak en ersättning för guld snarare än för dollar.” Han betonade: ”allmänheten behöver förstå riskerna. Det viktigaste är att det är volatiliteten. Det finns också det extra stora energibehovet för gruvdrift och det faktum att de inte stöds av någonting. ”

Vad tycker du om vad Fed-ordförande Powell sa om kryptovaluta? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Kim Dotcom insisterar på att “ Bitcoin Cash kommer att tjäna massmarknaden ”, kritiserar BTC-avgifter, svarar Elon Musk – Bitcoin News

Bitcoinguide

handlare diskuterar vad som kommer på kort sikt

Bitcoinguide

Crypto Bank expanderar i Indien – Säker regering kommer att godkänna legitim användning av kryptovalutor – Reglering av Bitcoin News

Bitcoinguide