Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Federal Reserve Banks president säger att Bitcoin helt klart är en butik med värde – Reglering av Bitcoin News


Federal Reserve Bank of Dallas president säger att bitcoin helt klart är “en värdeförvaring.” Han betonade skillnaderna mellan kryptovalutor, som bitcoin, och centralbankens digitala valutor, och sade att den senare “inte nödvändigtvis kommer att vara en butik med värde.”

Fed Banks chef kallar Bitcoin för ett värde

Presidenten för Federal Reserve Bank of Dallas, Robert Kaplan, pratade om bitcoin och centralbankens digitala valutor (CBDC) fredag ​​vid Texas A & M Bitcoin Conference 2021 som var värd Mays Business School.

För det första förklarade Kaplan att han skulle skilja mellan bitcoin och digitala bankvalutor. “Jag skulle skilja mellan en kryptovaluta, som bitcoin, och de diskussioner som fördes om digital valuta”, till exempel det digitala yuan-experimentet i Kina, beskrev han.

Han fortsatte med att förklara att utmaningen på bitcoin är “hur mycket det kommer att antas.” Federal Reserve Bank of Dallas chef utarbetade:

Just nu är det tydligt att det är en värdefull butik.

“Det rör sig självklart mycket i värde”, fortsatte han. “Det kan hindra det från att spridas för långt som ett utbytesmedium och bred adoption, men det kan förändras och det kommer att utvecklas.”

Fed-bankchefen bekräftade också att han och hans team “har studerat intensivt och kommer att fortsätta studera bitcoin och andra kryptovalutor.”

Han pratade sedan om centralbankens digitala valutor och betonade:

Diskussionerna runt om i världen om digital valuta är något annorlunda genom att en digital valuta inte nödvändigtvis är en värdebutik.

”Om du är orolig för värdet på den underliggande valutan, kommer den digitala valutan troligen att vara, till exempel i Kina, knuten till värdet av den underliggande valutan”, detaljerade han och tillade att det också är ”ett sätt att betala enkelt, inhemskt betalningar först och få pengar dit de behövs. ”

Kaplan menade vidare: “I vissa fall kan du argumentera i Kina att det är ett sätt att övervaka flöden … och sedan i slutändan hur långt det kommer att gå, och det har spekulerats i globala betalningar och konsekvenserna.”

När det gäller den digitala dollaren sa Federal Reserve-ordförande Jerome Powell i februari att Fed aktivt studerar möjligheten att utfärda en digital dollar. Han betonade att det är ett “mycket högt prioriterat projekt” för Fed. Under tiden planerar Federal Reserve Bank of Boston och Massachusetts Institute of Technology (MIT) att avslöja minst två prototyper av en digital dollar under tredje kvartalet i år.

Vad tycker du om vad Dallas Fed-presidenten sa om bitcoin? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

bitcoin butik av värde, CBDC, Kina, Dallas, Digital Dollar, Digital Yuan, Federal Reserve, Federal Reserve Bank, federal reserve bitcoin, rob kaplan, Robert Kaplan, butik med värde

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

22% av investerarna säger att deras institutioner sannolikt kommer att handla eller investera i kryptovalutor – Finance Bitcoin News

Bitcoinguide

Valar flyttar över 4 miljarder dollar i BTC under söndagens marknaden Carnage, 150 Bitcoin från 2010 tillbringade – Bitcoin News

Bitcoinguide

Det finns ingen chans att Bitcoin ersätts säger Saylor

Bitcoinguide