Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Fed-ordföranden säger fortfarande att “arbeta med” Digital Dollar när Kina drar framåt


Fed-ordförande Jerome Powell sa att den amerikanska centralbanken för närvarande kör tekniska experiment för hur en digital dollar skulle fungera.

”Det finns många subtila och svåra politiska val och designval som du måste göra. Vi gör allt det här arbetet. ”

Han upprepade att processen också kräver samråd med allmänheten och kongressen innan något beslut fattas. Detta tvivlar på om en digital dollar någonsin skulle se dagens ljus.

Powells ord har utlöst oro bland dem som fruktar att förlora det ”tekniska kalla kriget” till Kina.

Powell är inte med på en digital dollar

Världscentralbanker har blivit alltmer pressade att lansera digitala versioner av sin inhemska valuta under senare tid. Vissa tror att det är lämpligt svar för att bekämpa ökningen av privata kryptovalutor, som Bitcoin. Andra ser det som en oundviklig utveckling av pengar för den digitala tidsåldern.

Flera viktiga länder, inklusive Japan, Thailand, länder i euroområdet och Ryssland, har offentligt godkänt ett sådant steg.

Tidigare uttryckte Powell emellertid likgiltighet och sa att det saknas efterfrågan på en digital dollar eftersom konsumenter redan har många befintliga alternativ.

”JagDet är inte heller klart för oss att det finns efterfrågan på detta. Du vet, konsumenter har gott om betalningsalternativ, de klagar inte för det här. ”

Ripple Chair Chris Larson ser frågan som större än amerikanska konsumenter. Han tror att en digital dollar är avgörande för att försvara Amerikas position som den ledande ekonomin och behålla dollarns status som världens reservvaluta.

Med hänvisning till Kina sa Larson att andra nationer som erkänner och omfamnar blockchain-teknik har möjlighet att ta till sig amerikansk förvaltning av den ekonomiska ordningen.

“För Kina är detta ett en gång på ett sekel tillfälle att avskaffa amerikansk förvaltning av det globala finansiella systemet, inklusive dess yttersta mål att ersätta dollarn med en digital yuan.”

Digital Yuan är redo

Den digitala yuanen har legat i sju år och har redan prövats i flera verkliga piloter av People’s Bank of China (PBoC).

På måndagen meddelade Li Bin, chef för PBoC, en ytterligare utvidgning av testningen via ytterligare sex pilotprogram.

“Det finansiella navet i Shanghai, Hainan-provinsen längst söder, de centrala städerna Changsha och Xi’an, liksom hamnstäderna Qingdao i Shandong-provinsen och Dalian i Liaoning-provinsen har valts för att delta i programmet.”

Detta cementerar Kinas position långt före USA när det gäller ett landsomfattande lanseringsdatum.

Vad kan detta betyda för Bitcoin?

Phillip Gillespie, verkställande direktören för likviditetsleverantören B2C2 Japan, delade sin oro över vad en digital yuan kan betyda för Bitcoin. Han fruktar att det kan vara en av de största riskerna för den ledande kryptovalutan.

Kinesiska medborgare har redan förbjudits att konvertera yuan till tokens, men många kringgår detta genom att rampa med hjälp av Tether.

Men med en digital yuan har den kinesiska regeringen makten att blockera Tether.

Bitcoin dagligt diagram

Source: BTCUSD on TradingView.comSource link

Related posts

Uniqly.io, ett projekt som effektiviserar NFT-marknaden

Bitcoinguide

1,2 miljarder människor lever under dubbelsiffrig inflation, “Många har hittat fly i Bitcoin” säger HRF: s Alex Gladstein – Economics Bitcoin News

Bitcoinguide

Kryptomarknaden är nu värt mer än 1 biljon dollar för första gången när Bitcoin träffar rekord över 38 000 dollar

Bitcoinguide