Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Fed-ordförande Jerome Powell säger att Dogecoin och Gamestop Hype höjdpunkter “Skum på aktiemarknader” – Economics Bitcoin News


Federal Reserve-ordförande, Jerome Powell, diskuterade ett antal ämnen den här veckan, såsom inflation och centralbankens digitala valutor (CBDC) efter de flera dagars Federal Open Market Committee (FOMC) -mötena. Centralbankens ledande befattningshavare frågades om feberaktiga aktier som Gamestop-aktier och kryptotillgången dogecoin. Powell sa att Federal Reserve syftar till att tillhandahålla finansiell stabilitet men noterar att det finns några saker på kapitalmarknaderna som är lite skummande.

Fed ordförande för inflation: utskottet söker inflation med måttligt över 2%

Denna vecka har FOMC-mötena visat att den amerikanska centralbanken planerar att fortsätta sin monetära lättnadspolicy tills den är nöjd med de ekonomiska effekterna av pandemin. FOMC-mötena följdes också av presskonferenser där Fed-ordförande Jerome Powell svarade på frågor från ett antal olika nyhetsbyråer. Powell diskuterade referensräntan och inflationen, medan han också blev tillfrågad om digitala valutor och saker som Gamestop-aktier och det senaste dogecoin (DOGE) -rallyet.

Först översvämmades Powell av frågor om inflation och en reporter betonade att vissa tror “Fed kan låta saker gå ur hand med den nya politiska inställningen.” Reportern frågade Fed-ordföranden om centralbanken kommer att kunna komma före inflationen innan den kommer långt före målet på 2%. Powell noterade att eftersom Fed har kunnat upprätthålla en inflation under 2% under en tid, betonade han att “kommittén söker inflation måttligt över 2% under en tid.”

Powell påpekade vidare:

[The Fed is] starkt engagerade i att nå våra mål om maximal sysselsättning och prisstabilitet.

Trots Kinas ledande skapande av en centralbanks digital valuta, säger Powell att “USD fortfarande är” världens reservvaluta “

Fed-ordföranden frågades också om USA som faller bakom länder som Kina i loppet att skapa en centralbank digital valuta (CBDC). “Vi känner en skyldighet att förstå tekniken och alla policyfrågor mycket, mycket bra”, sa Powell som svar på CBDC-frågorna.

”Det är nu möjligt med digitala bankvalutor och vi kommer att se några av dem runt om i världen,” tillade Powell. ”Och vi måste förstå om det är något som skulle vara bra för de människor vi tjänar. Hur skulle det fungera i vårt system? Och det finns några mycket, mycket svåra frågor att svara på, och vi är engagerade i ett seriöst program för att förstå både tekniken och de politiska frågorna. ”

Federal Reserves ordförande förklarade att dollarn fortfarande är mycket kraftfull i hans ögon, och han betonade att USD är ”världens reservvaluta”.

”Det betyder att dollarn används i transaktioner över hela världen, mycket mer än någon annan valuta. Och det beror på vår rättsstat, våra demokratiska institutioner, som är de bästa i världen, vår ekonomi, vårt flitiga folk, alla saker som gör Förenta staterna till USA, ”sa Powell.

Gamestop-aktier och Dogecoin

En reporter noterade den hype som har omgiven vissa marknader som dogecoin (DOGE) och Gamestop-aktier. Journalisten sa att människor letade efter ”avkastning på den här marknaden” och han undrade om Fed kände sig ansvarig för den nuvarande finansiella stabiliteten i Amerika. “Finns det en oro för finansiell stabilitet ur Fed: s perspektiv just nu?” frågade reportern Fed-ordföranden. Powell svarade och sa att den finansiella stabiliteten som Fed tillhandahåller är ganska bred, och centralbanken hoppar inte över en viss fråga och flyttar sedan till nästa.

”Finansiell stabilitet för oss är verkligen, vi har en bred ram. Så vi hoppar inte bara från en sak till en annan, ”svarade Powell. ”Jag vet att många bara tittar på tillgångspriser och de tittar på några av de saker som pågår på aktiemarknaderna, vilket jag tror återspeglar skum på aktiemarknaderna. Men egentligen försöker vi hålla oss till ett ramverk för finansiell stabilitet så att vi kan prata om det på samma sätt varje gång, och så att vi kan hållas ansvariga för det, ”tillade Fed-ordföranden.

Precis som Powell har skyddat megabankerna genom att antyda de finansiella aktörernas så kallade “styrka” tidigare, positionerade han Wall Street-bankerna återigen som starka finansiärer den här veckan.

”Att utnyttja det finansiella systemet är inte ett problem. Vi har mycket väl kapitaliserade, stora banker, ”betonade Powell vid presskonferensen.

Vad tycker du om att Jerome Powells kommentar om inflation, CBDC och kapitalmarknader är skummande? Låt oss veta vad du tycker om detta ämne i kommentarfältet nedan.

Taggar i den här berättelsen

2% inflation, Amerika, CBDC, centralbankens digitala valuta, Kina, Doge, dogecoin, Dogecoin (DOGE), Fed, Fed Chair, Federal Reserve, Skum, GameStop, Gamestop-aktier, inflation, jerome powell, USA, USD

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Livepeer-token växer efter gråskalainvesteringar tillkännagav skapandet av förtroende för att investera i LPT – Bitcoin News

Bitcoinguide

Binance avbryter plötsligt sydafrikanska handelspar efter att valutan inte uppfyller ‘High Level Standard’ – Utbyten Bitcoin News

Bitcoinguide

MoonSafe Code Audit visar misstänkta avvikelser, bedrägeri bekräftat?

Bitcoinguide