Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

FBI arresterar 6 gratis Keene-medlemmar som driver kryptovalutaväxling – Bitcoin News


Sex personer som är involverade i Free Keene-rörelsen har arresterats och anklagats för att de påstått ha drivit en olaglig kryptovalutaväxlingsverksamhet. “De drev sin virtuella valutaväxlingsverksamhet med hjälp av webbplatser, samt drev virtuella valutautomater i New Hampshire”, sade US Department of Justice (DOJ).

FBI Raids fastigheter och avgifter 6 personer

DOJ tillkännagav den här veckan att de har anklagat sex invånare i New Hampshire för brott relaterade till en utbytesverksamhet. Federal Bureau of Investigation (FBI) rajdade på flera Keene-fastigheter associerade med medlemmar av den frihetsinriktade Free Keene-rörelsen på tisdag och arresterade de sex tilltalade.

De anklagade är Ian Freeman (tidigare Ian Bernard), 40, Keene; Colleen Fordham, 60, från Alstead; Renee Spinella, 23, från Derry; Andrew Spinella, 35, från Derry; Ingen (tidigare Richard Paul), 52, från Keene; och Aria DiMezzo (tidigare James Baker), 34, från Keene. DiMezzo är den självbeskrivna ”transsexuella satanistiska anarkisten” som gick ut som republikansk kandidat för Cheshire County sheriff år 2020. Både Freeman och ingen gick till guvernör.

Freeman hade enligt uppgift tillgång till bitcoins till ett värde av 1,66 miljoner dollar och hade 178 000 dollar i kontanter i sitt kassaskåp när hans hus rajdades av FBI, sa åklagare på fredag ​​och tillade att han också har tillgång till guld, silver och eventuellt andra likvida tillgångar och kryptovalutor.

I åtalet beskrivs att sedan 2016:

De tilltalade har drivit ett företag som gjorde det möjligt för kunderna att byta över tio miljoner dollar i fiatvaluta mot virtuell valuta och ta ut en avgift för deras tjänst. De drev sin virtuella valutaväxlingsverksamhet med hjälp av webbplatser, samt drev virtuella valutautomater i New Hampshire.

Free Keene-projektet beskriver sig själv som “New Hampshire’s destination för frihetsaktivism.” Långtidsanhängare av kryptovaluta, 2018 lanserade gruppen en Bitcoin-ambassad i Keene.

I åtalet påstås också att de tilltalade medvetet drivit kryptobörsverksamheten i strid med federala lagar och regler mot penningtvätt, och noterade att “Vissa tilltalade öppnade bankkonton i påstådda religiösa enheter.” De inkluderar Shire Free Church, Crypto Church of NH, Church of the Invisible Hand och the Reformed Satanic Church.

Enligt DOJ, “gjorde några svarande sedan stora ansträngningar för att undvika upptäckt av deras olagliga system för virtuell valutautbyte genom att undvika att svara på finansinstitutens frågor om verksamhetens natur och vilseleda finansinstitut att tro att deras olagliga virtuella valutaväxlingsverksamhet istället en religiös organisation som tar emot välgörenhetsbidrag. ”

Tillförordnad amerikansk advokat John J. Farley förklarade att alla sex individer anklagades “och anklagades för att ha deltagit i en konspiration för att driva en olicensierad penningöverföringsaffär och andra brott.” Freeman och DiMezzo är dessutom anklagade för att driva en olicensierad penningöverföringsverksamhet.

Dessutom är Freeman, Fordham, Renee Spinella, Andrew Spinella och Ingen anklagade för trådbedrägeri och deltagande i en konspiration för att begå trådbedrägeri. Freeman anklagas vidare för penningtvätt och drift av ett fortsatt finansiellt brottföretag.

Vad tycker du om detta fall? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande om att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skador eller förluster som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användning av eller beroende av innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

TimeCoins Token-försäljning utanför marknaden – Pressmeddelande Bitcoin News

Bitcoinguide

Utvecklare lanserar den första värdbaserade betalningsbehandlaren för betalning av Bitcoin – Bitcoin Bitcoin News

Bitcoinguide

Nästan $ 2 miljarder likvideras i alla hjärtans dag Bitcoin stup

Bitcoinguide