Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Fantom ($ FTM) blir den snabbaste blockchain med mindre än en sekund transaktioner


Med lanseringen av Go-Opera, den viktigaste nätverksuppgraderingen hittills, kan Fantoms blockchain-teknik nu utföra transaktioner på mindre än en sekund, med branschens bästa transaktionsavgifter.

Blockchain-tekniken har vanligtvis lidit med otroligt låga transaktionshastigheter och mycket höga transaktionsavgifter. Lyckligtvis har en ny generation blockchain-plattformar anlänt, och en nyckelspelare är Fantom. Fantom ($ FTM) erbjuder en högpresterande lösning på begränsningarna för andra blockchain-plattformar, som specialiserat sig på att ge snabbare transaktionshastigheter och lägre transaktionsavgifter. Med sin senaste stora nätverksuppgradering säkerställer Fantom sin plats som en av de snabbaste transaktionshastigheterna inom blockchain-teknik.

Fantom är en lager-1-plattform byggd på ett tillståndslöst aBFT-konsensusprotokoll, vilket säkerställer att Fantom har största möjliga decentralisering, skalbarhet och säkerhet för att konkurrera med alla bankinstitut. Några av dess viktigaste definieringsfunktioner inkluderar extrem hastighet, med transaktioner för närvarande på 1-2 sekunder och går in i sekund sekunder med den senaste uppgraderingen.

Fantom är EVM-kompatibelt för att uppfylla de ultimata branschstandarderna, så utvecklare kan omedelbart distribuera Solidity och Vyper smarta kontrakt på samma sätt som de skulle göra på Ethereum med de verktyg de är vana vid, oöverträffad hastighet. Fantom är dessutom stolt över sina låga avgifter, eftersom transaktionsavgifterna kostar högst en bråkdel av en cent. Det är asynkront och tillåter användare att bearbeta kommandon vid olika tidpunkter, det är säkert att stödja en tredjedel av felaktiga noder och har ingen särskild deltagare som ledare genom ett ledarfritt Proof-of-Stake-protokoll.

Med Fantoms helt nya Go-Opera-nätverksuppgradering har de helt skrivit om några aspekter av kodbasen för ultimat optimering vilket resulterar i otroligt snabba transaktionshastigheter. Den genomsnittliga tiden till finalitet är cirka 1 sekund, P2P-synkronisering är tre gånger snabbare och nya noder som ansluter sig till nätverket synkroniseras mycket mer effektivt. Utsläpp av händelser är också betydligt snabbare, med cirka två gånger mindre händelser per bildruta. Utsläpp är mycket effektivt även under felaktiga nätverksförhållanden och för att ställa in nya noder efter migrering (vilket allt är i en Genesis-fil som är mellan 650 och 700 MB) kommer nodoperatörer att ladda ner filen och behöver inte bearbeta tidigare evenemang.

Mer information om uppdateringen inkluderar den nya versionen av Special Fee Contract (SFC). Denna nya version, v3, har prioriterat användarvänlighet. Den har ett renare, mer användarvänligt gränssnitt än SFCv2 och har ett enklare gränssnitt för att kommunicera med noden, vilket möjliggör framtida ändringar av SFC-regler utan att en ny noduppgradering är nödvändig.

I SFCv3 kräver validerare och delegatorer båda belöningar med samma enhet och de använder samma funktioner för att arbeta med SFC. Belöningskravet görs enkelt eftersom delegaterna direkt kan göra anspråk på belöningar i stället för att behöva göra det i flera intervaller, oavsett hur många epoker de har ansökt om belöningar för. Vidare finns det inga begränsningar för användarna när det gäller att göra anspråk på belöningar. De är inte begränsade till att göra anspråk på dem före undelegering.

När det gäller framtiden planerar Fantom ett timmes långt migrationssamtal (datum och tid meddelas i förväg). Under detta samtal genereras inga nya händelser. Efter migreringen kommer Fantom-användare att dra nytta av de lägsta bekräftelsestiderna och ha en snabbare väg att hävda sina rättmässiga insatsbelöningar. Mer information om Fantom finns på deras hemsida på https://fantom.foundationSource link

Related posts

Direktivet gäller endast banksektorn – Emerging Markets Bitcoin News

Bitcoinguide

Miljardär Hedge Fund Manager Ray Dalio säger att regeringen som förbjuder Bitcoin är ‘en god sannolikhet’ – Reglering av Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitcoin Games släpper ‘The Angry Banker’, värd en $ 12.000 turnering – Promoted Bitcoin News

Bitcoinguide