Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Mining

Facebook-backad Crypto Diem-uppdateringslanseringsplan – kommer att ta en fasad strategi – Nyheter Bitcoin News


Den kryptovaluta som föreslagits av sociala mediejätten Facebook är redo att lansera med hjälp av en “fasad strategi”, förklarar dess medskapare. Diem Association, som övervakar kryptos utveckling, har varit i samtal med tillsynsmyndigheter för att få en licens.

Diem Updates lanseringsplan

Den Facebook-stödda kryptovalutan “diem”, som tidigare kallades libra, tar ett “stegvis tillvägagångssätt” för att starta, berättade medskapare och chefsekonom för Diem, Christian Catalini, till CNBC i en intervju som publicerades på tisdag.

Den schweiziska baserade ideella föreningen Diem, som övervakar diems utveckling, syftar till att lansera en pilot med en enda stablecoin kopplad till den amerikanska dollarn i år, rapporterade nyhetsbyrån med hänvisning till en person som är bekant med saken.

Denna pilot kommer att vara liten i skala och kommer i hög grad att fokusera på transaktioner mellan enskilda konsumenter, förklarade personen och tillade att det också kan finnas ett alternativ för användare att köpa varor och betala för inköp.

Det Facebook-föreslagna kryptovalutaprojektet har mött starkt motstånd från olika tillsynsmyndigheter över hela världen sedan det tillkännagavs för första gången av den sociala mediajätten i juni 2019.

Kryptovalutan var ursprungligen avsedd att vara en universell valuta bunden till en korg med suveräna valutor, såsom US-dollar och euro. Men efter mycket granskning från tillsynsmyndigheterna reviderade gruppen sin plan. Det syftar nu till att lansera flera stablecoins som stöds av olika statsstödda valutor, samt ett mynt med flera valutor.

Diem diskuterar nu med schweiziska finansiella tillsynsmyndigheter för att få en betalningslicens. Catalini berättade för nyhetsuttaget:

Ett stort steg i vår dialog med tillsynsmyndigheter har varit en stegvis strategi för lanseringen. Vi kommer att införa olika funktioner och användningsfall, applikationer inom olika områden.

Han beskrev vidare att alla medlemmar måste genomgå omfattande KYC-kontroller. ”En gång får vi grönt ljus [from the regulators], vi kommer att börja experimentera med ett litet antal användare och ett litet antal spelare, ”klargjorde han.

Vad tycker du om Diems lanseringsplan? Låt oss veta i kommentarfältet nedan.

Bildkrediter: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

varning: Den här artikeln är endast informativ. Det är inte ett direkt erbjudande eller uppmaning till ett erbjudande att köpa eller sälja, eller en rekommendation eller godkännande av några produkter, tjänster eller företag. Bitcoin.com tillhandahåller inte investerings-, skatte-, juridiska eller bokföringsråd. Varken företaget eller författaren ansvarar, direkt eller indirekt, för skada eller förlust som orsakats eller påstås orsakas av eller i samband med användningen av eller beroende av något innehåll, varor eller tjänster som nämns i denna artikel.

Source link

Related posts

Crypto YouTuber drar paralleller mellan SafeMoon och Bitconnect

Bitcoinguide

Payment Giant Visa integrerar USDC Stablecoin-stöd för avveckling – Bitcoin News

Bitcoinguide

Bitcoin Cash planerad för 15 maj – Uppgradering för att ge förbättringar för användare och handlare – Teknik Bitcoin News

Bitcoinguide