Bitcoin Guide
Image default
Bitcoin Sverige

Extern revisor först för att bekräfta Tether: s USDT-stöd


Viktiga takeaways

  • Bokföringsföretaget Moore Cayman intygar rapporten “tillgångar och skulder” från Tether i februari.
  • Per den 28 februari hade Tether mer än 100% tillgångar för att stödja utgivningen av fiat- och råvarubakade stallcoins.
  • Rapporten stärkte kryptomarknadens känslor genom att ta bort riskerna för icke-likvida reserver på USDT.

Dela den här artikeln

Oberoende revisor Moore Cayman intygar förra månaden att Tether stöds av ”likvida medel” på mer än 100% av sina skulder.

Tether tar bort Bitcoin marknadsrisk

Enligt Moores rapport var Tethers tillgångar den 28 februari värda 35,2 miljarder dollar medan skulderna i digital stablecoinemission var 35,1 miljarder dollar.

Tether avgjorde sitt ärende mot New Yorks justitiedepartement för missbruk av medel och undersökning av tillgångar som stödde de stablecoins som utfärdades av Tether. DoJ lyckades inte tillhandahålla några väsentliga bevis för att stödja sina påståenden.

Förlikningsvillkoren kräver mer transparens från företaget med en omfattande kvartalsrapport och separat rapportering till DoJ.

Före avvecklingen fanns det en rådande rädsla bland kryptoinvesterare om att Tether-reserver hade otillräcklig likviditet för att stödja USDT-leveransen. Tether har också lanserat stallmynt i euro, yuan och guld.

Moore Caymans rapport utplånar ytterligare all sådan rädsla eftersom USDT uppnår en liknande status quo som USA-reglerade stablecoins av Circle (USDC) och Paxos (PAX).

Språket som används av det Cayman Island-baserade bokföringsbyrån ekar med USDC och PAXs intyg från tidigare revisorer. Grant Thornton intygar USDC i juli 2019.

I synnerhet har en omfattande revisionsrapport – som behandlar innehavens sammansättning och risker – inte publicerats av någon utgivare av stabila valutor.

Således är de specifika tillgångarna som innehas av Tether, Circle eller Paxos ännu inte kända, förutom att de är “likvida medel”.

För närvarande är USDT: s stabila valuta 40,8 miljarder dollar med en handelsvolym dygnet runt nära 100 miljoner dollar.

Dela den här artikelnSource link

Related posts

Exodus Wallet erbjuder aktier inför Coinbase-börsintroduktionen

Bitcoinguide

Bitcoin kan spåra kort innan nya all-time-toppar

Bitcoinguide

Bitcoin, Ethereum grundat på rebound trots förluster

Bitcoinguide